Poliisin tiedote Kotkassa tapahtuneesta henkirikoksesta on vähäsanainen, ja välttää herättämästä lukijassa tunteita. Kadonneena etsitty oleskeluluvallinen irakilainen oli joutunut Suomen oloissa poikkeuksellisen raakalaismaisen henkirikoksen kohteeksi. Tekijä, myös irakilainen, on otettu kiinni.

Poliisi.fi  26.10.2018 klo 12.43:

Kymenlaakson käräjäoikeus on vanginnut vuonna 1975 syntyneen miehen todennäköisin syin taposta epäiltynä. Epäilty otettiin kiinni Kotkassa tiistaina 23.10. Poliisi epäilee miehen surmanneen vuonna 1982 syntyneen miehen Kotkassa elokuun lopussa.

Alun perin tapausta tutkittiin henkilön katoamisena. Tutkinnassa tuli kuitenkin ilmi viitteitä siitä, että kadonnut mies on joutunut henkirikoksen uhriksi, ja jutun tutkintavastuu siirrettiin Keskusrikospoliisille.
Keskusrikospoliisi tekee asiassa yhteistyötä Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen kanssa muun muassa kuulustelujen ja teknisen tutkinnan osalta.

Sanomalehtiuutiset mainitsevat teon ”ennennäkemättömän raakana”, Mitä se olikin. Tapahtunut ei taaskaan liity uskontoon, ei kulttuuriin, eikä Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden keskuudessa olevien sota- ja terrorismi-kokemusta omaavien oppimiin tapoihin. ”Täällä ei ole mitään nähtävää. Hajaantukaa!

Nyt meillä on yksi huono-onninen, joka on konkreettisesti hajonnut kappaleiksi, -maamiehensä toimesta. Olemme kuulleet, ettei Irak ole #turvallinenmaa irakilaisille: Pian päättyvän terroristijärjestö-”ISIS:n” aiheuttaman sodan, Saddamin diktatuurin ja sen kaatamisen, yms. kalabaliikkien jättämiä kaunoja puretaan Irakissa tänään kanssaihmisiin. Eihän se turvallisuutta lisää, eipä niin.

Meille jää vielä yksi kysymys pohdintaan: Kun samaa mitä Basrassa, Mosulissa ja Bagdadissa tapahtuu, tapahtuu Kaakkois-Suomen pikkukaupungissa, ovatko irakilaiset turvallisessa maassa täälläkään? di-gold

Mainokset