Monikulttuuristuvassa Euroopassa monet kielteiset ilmiöt ovat ottaneet elintilaa, suuren yleisön ja jopa viranomaisten huomaamatta. Eilen (12.08.) HS kysyi kahdelta ministeriltä ja parilta asiantuntijalta ilmiöstä kunniaväkivallan uhka suomalaisissa kouluissa opiskelevia tyttöjä kohtaan. Ongelma tiedettiin, ja siihen myös uskallettiin ottaa kantaa.

”Näen, että koulun pitää olla turvallinen ympäristö, jossa näitä asioita voi nostaa esille”, sanoo opetusministeri Li Andersson Helsingin Sanomille.

Aiemmin on ollut jonkinverran julkista keskustelua eräiden maahanmuuttajaryhmien tyttöjen katoamista kesken peruskoulunsa, kotimaahansa. Arvelujen mukaan ilmiöön saattaa liittyä jopa sukupuolista silpomista ja lapsiavioliittoja. Kun aihe on näin kuuma, keskustelu on yleensä tyrehtynyt tai jäänyt jauhamaan klisheitä. Näin ei pitäisi olla: Niin kauan kuin nämä ihmiset ovat Suomessa, heidän tulee olla olla voimassaolevien lakien suojeluksessa.

Kriittisten komentoijien mielestä suvaitsevaisuuden ja erilaisuuden hyväksymisen nimissä on annettu elintilaa mitä kuvottavimmille asioille. Ruotsissa media on jo vuosien ajan kummastellut maahanmuuttajatyttöjen putoilua parvekkeilta, uskaltamatta nimittää asioita oikeilla nimillä. Sisäministerin ja opetusministerin eilisten lausuntojen perusteella meillä näyttää olevan toivoa välttää ruotsalaisten tekemät virheet. di-gold

 

Asiasta kirjoitti eilen HS: Opettajilla ei ole tarpeeksi keinoja puuttua tyttöjen ja naisten kokemaan vahtimiseen ja uhkailuun, sanoo opetus­ministeri Li Andersson.

genityal.mutilation
Ruotsi neuvoo kehitysmaa-kulttuurin uhreja: Aiheuttakaa hälytys lentokentän turvatarkastuksessa.