Toissa vuonna (2017) ulkoministeri Pekka Haaviston puheenjohtaman Suomen Setlementtiliiton oululaisen jaoksen, Vuolle Setlementinde-radikalisointi”-ohjelma palkittiin ”rauhanjärjestö” Sadankomitean rauhanpalkinnolla ”vaikuttavasta työstään väkivallattomuuden edistämiseksi”. Vuolle-setlementti oli sopeuttanut radikalisoinnin uhkaamia ns. yksintulleita mm. tutustuttamalla Oulun peruskoulujen tyttö-oppilaisiin, tunnetuin seurauksin. Sitten katkesi rahoitus, mutta nyt sama Vuolle on pääsemässä ISIS-lapsi -markkinoille. Tarkastelemme.

Vuolle Setlementin edellisen,  ainakin keskinäisen kehumisen piireissä ylistetyn, operaation rahoitus oli vuosi sitten katkolla. Yle kirjoitti:

Ohjelma on saanut rahallista tukea Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEA), joka hallinnoi Veikkauksen pelituotoista myönnettäviä avustuksia. Vuosiksi 2017–2018 STEA myönsi Radinet-ohjelmalle hieman alle 150 000 euroa vuosittaista rahoitusta, kun pyydetty määrä oli noin kaksi kertaa enemmän. Samaa noin 300 000 euron summaa pyydettiin myös ensi vuodeksi. Tällä kertaa STEA ehdottaa tuoreessa päätöksessään, että Radinetille ei anneta euroakaan ensi vuodeksi (2019). Lopullisen päätöksen tekee sosiaali- ja terveysministeriö, jonka yhteydessä STEA toimii.

Yle pyysi STEA:lta nähtäväksi ratkaisun perusteluja siitä, miksi tukea ei enää tipu. Perustelujen mukaan toiminnan suunnittelussa olisi pitänyt avata paremmin, miksi hankkeelle tarvitaan vielä jatkoa.

vuolle-setlementti00000011.png

No, ”hyvät tyypit” olivat rahoittaneet toisiaan, mutta ikävät paperinmakuiset virkamiehet eivät sittenkään nielleet kaikkea. Vuolteen kotouttamis- ja ei-radikalisoimis-toimista jäi kuitenkin oululaisille lähtemättömät muistot.

Vuolteen uraauurtava työ ehti saada jopa silloisen valtionvarainministerin, nykyisin oppositiojohtaja-pyrkyisen kansanedustajan, Petteri Orpon varauksettaman tuen:

vuolle-petteri-orpo800445.png

Valtiovarainministeri ja Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo valitsi Oulun vierailukohteekseen Vuolle Setlementin.

– Kolmas sektori tekee kovia asioita pehmeällä tavalla. Te teette todella arvokasta työtä, ministeri Orpo kiitteli.

Vuolle Setlementti luovutti valtiovarainministeriöön kannanotot radikalisoitumista ennaltaehkäisevän työn sekä seksuaaliväkivaltatyön pysyvän rahoituksen takaamiseksi. (20.08.2018).

Arvokasta turvapaikanhakijoiden tulviminen Suomeen oli muutamalle lakiasiaintoimistolle, -jopa Turun kaupungissa. Seksuaaliväkivaltatyön hedelmät kuitenkin jäivät tältä osin Ouluun. Nyt Vuolle on uudella apajalla, mutta sitä ennen Suomen Setlementtiliiton puheenjohtajasta täytyi tehdä ulkoministeri. Hänen tehtäväänsä liitossa ryhtyi yllättäen hoitamaan oululaisen Vuolle Stelementin toiminnanjohtaja.

Nyt katkolla oleva Vuolle-setlementin RADINET näyttää olevan hyvin tyrkyllä salamyhkäisesti Suomeen solutettavien Syyriassa ja Irakissa sotilaallisia vastoinkäymisiä kokeneen ”islamilaisen valtion” IS:n (ISIS, ISIL, Da’esh) toimijoiden ja heidän perheenjäsentensä vastaanottamiseen. Ehkä se rahoituskin sitten taas juoksee, ja mikä ettei RADINET:sta sorvata suomalaista vientituotetta? Edellinen kulttuuriviennin kukkanen, Baltzar-pedagogiikka, onkin vähän huonossa hapessa.

Toivotaan nyt kuitenkin parasta oululaisille ja pahinta Vuolle-kerholle. Suomalaisia lapsia ei saa vaarantaan hömppäprojektien takia. di-gold

Lisää luettavaa:

ISIS-POIKA800445

ASSAD-LAW-AND-ORDER800445Syyrian presidentti sanoo: ”SDF:n vankiloissa olevat ulkomaiset terroristit tuomitaan Syyriassa, Syyrian lain mukaan”

KOLEHMAINEN800445SELISELISELI-TEXTEnsin UM:n konsulipäällikkö tuleen, nyt poliisijohtaja: Hallitus tekee virkamiehistä sijaiskärsijöitä

MUSTAT-LESKET-PISSISHALLITUS800446Onko ”Mustat Lesket” tuotu salaa Suomeen?

ISIS-POIKA800445Kuka tunnistaa? Vihapuhe-poika on tulossa tappamaan