Venäjän laivaston tiedustelualus Ivan Khurs ja US-Navyn ohjusristelijä USS Farragut joutuvat tänään kirjaimellisesti törmäyskurssille. Amerikkalaisen näkemyksen mukaan Khurs ajoi tahallaan vaarallisen lähelle, painostaakseen Farragutia poistumaan alueelta.

Sputnik News toistaa venäläisen näkemyksen tapauksesta. He pitävät amerikkalaisia yksin syyllisinä. Videoleikkeet antavat erilaisen kuvan tapausten kulusta.

Venäjä, Kiina ja Iran ovat juuri pitäneet laivastoharjoituksia Persianlahdella, ja jenkeillä on jotain känää iranilaisten kanssa. Siellä on sitten jännitystäkin ilmassa.

Ivan Khurs on nimetty Neuvostoliiton aikaisen amiraalin Ivan N. Khursin mukaan, ja tuli palvelukseen v.2017, elektronisen tiedustelun erikoisaluksena, jonka uskotaan pystyvän myös häiritsemään mm. GPS-signaalia. Ivan Khurs on nähty myös Itämerellä.

USS Farragut on Arleigh Burke -luokan ohjushävittäjä, jolla on ilkeitä ominaisuuksia, -on myös elektroniseen sodankäyntiin varustettu. Laivan samanniminen edeltäjä osallistui edellisessä maailmansodassa kuuluisaan Korallimeren taisteluun.

Eiköhän tämä ollutkin jonkinlainen kollegojen välinen pullistelu, josta ei uuttaa maailmansotaa ala, vaikka varoitus(merkki)laukauksiakin ammuttiin. di-gold