Irakilainen shiitti-islamisti miliisi Kata’ib Hezbollah uhkaili tänään ajavansa itse amerikkalaiset pois Irakista, jos Irakin parlamentin 05.01. tekemä päätös ei toteudu. Järjestön johtaja Abu Mahdi al-Mohandis sai surmansa 03.01. yhdessä iranilaisen vallankumouskenraali Qassem Soleimanin kanssa USA:n drone-iskussa. Tarkastelemme.

Kata’ib Hezbollah oli näkyvin toimija hyökkäyksessä Yhdysvaltain lähetystöön Bagdadin vihreällä vyöhykkeellä, joka on Irakin turvallisuusjoukkojen eristämä ja vartioima. Nämä joukot vain sattuivat päästämään alueelle joukon mielenosoittajia jotka heti polttivat yhden rakennuksen USA:n lähetystön portilla. Sattuuhan sitä.

Surmattu shia-extremistijohtaja al-Mohandis oli samalla Irakin hallituksen alaisen Kansan Mobilisaatiojoukot Hashd al-Shaabi -järjestön kakkosmies, mikä on yksi esimerkki Irakin erikoisesta tilanteesta: Hallitusta muodollisesti tottelevat paramilitaarijoukot ovat käytännössä sama asia, kuin shia-islamistien uskonnolliset yksityisarmeijat. Ulkopuolisen on vaikea sanoa, määräileköö hallitus näitä ”armeijoita2 vaiko ne hallitusta.

Iranin Islamilainen Vallankumouskaarti IRGC kosti jo korkean johtajansa kuolemaa pommittamalla USA:n sotilastukikohtia 22:lla ohjuksella, joista 17 suunnattiin Ain al-Assadin lentotukikohtaan Bagdadin pohjoispuolella. Nyt Kata’ib Hezbollah tahtoo myös päästä kostomarkkinoille.

USA:n johtaman terrorisminvastaisen kansainvälisen koalition tehtävissä Irakissa on myös suomalaisia sotilaita. Irakin shiitti-islamistien SDP:n eduskuntaryhmään sijoittama päällystakki, Hussein al-Taee (Abu Gulal), ei ole vielä käskenyt hallitusta poistamaan suomalaisia sotilaita Irakista sharian-mukaisen rangaistuksen uhalla. di-gold

Asiasta kertoi tänään Al-Masdar News.