Äskettäin yksi henkilö on väittänyt, että hänen perheestään on tehty ilkivaltainen lastensuojeluilmoitus. Ylikomisario Jari Taponen on reagoinut aiheeseen julkisesti, kuten oikein onkin, mutta jotain tässä hypessä mättää. Tarkastelemme.

Jari Taposen twiitti 21.01. tuomitsee väärien lasu-ilmoitusten käyttämisen poliittiseen painostukseen:

Toisin kuin Taponen on käsittänyt, ilmiö ei ole vasta tämän vuoden alussa ilmaantunut uutuus, vaan sitä on esiintynyt jo syksyltä 2015. Silloin saatiin havaintoja organisoiduista parvihyökkäyksistä Rajat-kiinni-mielenilmaisuihin osallistuneita kohtaan, ja turvapaikanhakijoiden massaryntäystä Suomeen somessa kriittisesti kommentoineita kirjoittajia kohtaan. Ainakin yhdessä tapauksessa parvihäiriköinti aiheutti henkilölle työpaikan menetyksen.

Jo silloin havaittiin yllytystä, somessa ja keskustelupalstoilla, jossa kehoitettiin pommittamaan törkyviesteillä työnantajia, lähettämään ilmiantoja Kelaan ja verottajalle, ja tekemään virheellisiä lastensuojeluilmoituksia.

Kuinka sairasta ja vastuutonta tämä kampanjointi oli/on, sen käsittää kun muistaa ettei lastensuojeluun anneta resursseja yhtä kevyesti, kuin esm. ministerien avustamiseen lyijykynien teroittamisessa yms. hallinnossa tärkeissä toimissa. Eräs lastensuojelun ammattilainen kertoi äskettäin joutuneensa työparinsa kanssa käyttämään kuusi tuntia työaikaa (2×6) aiheettoman, mutta hyvässä uskossa tehdyn, lastensuojelu-ilmoituksen tutkimiseen.

Lasu-ammattilaiset tekevät työtä tosissaan, ja jokainen ilmoitus tutkitaan perusteellisesti kunnes ollaan varmistuneita, ettei toimenpiteeseen ole tarvetta. Suomi on lastensuojelussa edelläkävijöitä maailmalla, ja viranomaiset ovat huolellisia.

Sitäkin surullisempaa on, että lasu-ilmoituksia käytetään poliittisen koston välineenä, -ja tähän jopa yllytetään arvostelukyvyttömiä ihmisiä.

silakat-odinit00000000

Ymmärtämätön henkilö on jo melko pitkällä ääriryhmien varjomaailmassa ja fanatismissaan, jos hän antaa suostutella itsensä lastensuojeluviranomaisten työn häiritsemiseen. Some-häirintä onkin se matalampi kynnys, jonka ylitse potentiaalinen yllytyshullu ensin houkutellaan:

silakka-jormalainen000000

Kun henkilö on saatuu mukaan kevyempään toimintaan, hänelle tarjotaan pian hardcore-häiriköintiä.  Askel some-ilmiannoista lasu-ilmiantoihin on yllättävän lyhyt, ja käy henkilöltä ilman että hän itse sitä huomaa.

Next Level: Nostetaan henkilöön käyvä väkivalta esiin sanallisesti, ilman se liittyy konkreettisiin toimiin. Porukka totutetaan väkivaltaisiin kielikuviin, –”montun reunalle”–  mikä madaltaa kynnystä väkivaltaisiin tekoihin  reaalimaailmassa.

Kaikki väkivaltaiset ääriryhmät ovat aina aloittaneet juuri näin: Manipuloitaville syötetään ensin väkivallan sanasto, ilman että sillä on vastaavuutta ryhmän konreettisissa toimissa, ja vasta kun tämä vaihe on mennyt läpi ilman vieroitusoireita, vasta sitten aletaan yllyttää väkivaltaisiin tekoihin.

Yksi henkilöiden #maalittamisen ja teloitus-fantasioiden kehto on keskustelupalsta ”Punk-in-Finland”. Ei ole sattumaa että ilmeisesti ensimnmäinen Syyrian sotanäyttämöllä surmattu suomalainen islamistikäännynnäinen-jihadisti oli stadilainen punkkari. Sanallinen väkivallan kylvö siis on jo tuottanut konkreettista väkivaltaa ja kuolemaa.

Voitko, Taponen, löytää seuraavasta lainauksesta jotain yllytystä laittomaan tekoon, jollaisesta voi saada jopa vankeutta:

slvennoinen-montun-reunalle0000

Voitko, arvoisa tutkija, kertoa missä tämä monttu on, ja mikä on ”lyhyt laki”? Olen kuullut joidenkin tärkeiden henkilöiden lukeneen koulussa lyhyen matematiikan, millä on ollut jokin osuus heidän päätöksiinsä, mutta lyhyttä lakia ei ilmeisesti ole lukenut Oulakaan? Voisko joku kertoa oijkeusoppimattomalle professöörille, mitä laki sanoo tappouhkauksista.

Go on, Jari! Rikolliset koppiin ja valtion leipää järsimään. (Jaa, että järsivät sitä jo nyt a’ 400 donaa tyhjästä…)  di-gold

Vielä bonuksena: ”Jihad-Johannes” Koski:

johannes-koski-twiitti0000000

johannes-koski-twiitti-lasu000000

lissu-twiitti-henrkson00000

silakat-lokkawiik000