Kun 5G-skeptisten facebook-ryhmien suosio Britanniassa ylsi viisinumeroisiin lukuihin, ja koronan kaataessa pääministerinkin,  brittilehti tarttui väitteeseen 5G-verkon ja koronaviruksen tarttuvuuden samaistamisesta.

Käsitys, että 5G-verkon säteily heikentää henkilön immuniteettia, ja altistaa virustartunnoille, sai alkunsa Wuhanista: Wuhan oli väitteen mukaan ensimmäinen ja ainoa kaupunki Kiinassa, johon 5G-verkko on rakennettu. Todellisuudessa Wuhan oli yksi viidestä ensimmäisestä 5G:n saaneista kiinalaisesta kaupungeista. Kun epidemia ei samalla tavalla iskenyt näihin muihin, Wuhanin paikallis-epidemia ei tue väitettä.

5G-korona -yhteydestä ovat innostuneet muutanat brittijulkkikset, -joukossa tosi-TV-tähtiäkin. Hätäseen uutisia lukevien silmissä tuttu nimi on tuttu nimi, eikä henkilön osaamisalue merkitse niinkään, ei sitten yhtään mitään.

5G-verkko toki käyttää sähkömagneettista säteilyä, joka ei periaatteessa ole terveellistä elävälle organismille, eikä riskien kartoittamista tule sivuuttaa, -silloinhan voisimme samantien muuttaa mikroaaltouuniin asumaan. di-gold

 

Asiasta kirjoitti: Metro 05.04.2020.