Kolumni: Saphira.

Meidät on totuteltu siihen että Captcha -toiminto olisi ihmisiä hyödyntävä, bottien hyökkäyksiltä suojeleva toiminto. Nyt siitä on kuitenkin tehty ase toisinajattelijoiden vaientamiseen Myös online-HTML-editorit ovat Captcha-sensuurin kohteena.

Listaan muutaman sivuston joihin en enää pääse anonyyminä netissä liikkuen, ainakaan Brave -selaimen Tor-ominaisuutta käyttäen:

Kansalainen.fi, Vastarinta.com, Magneettimedia.com, Extrauutiset.com (Immunify vaan toistaa captchaa yhä uudestaan, mikään määrä todisteita ei riitä selvittämään että kyse on ihmisestä). Extrauutiset ja Kansalainen päästää joskus sivustolle ilman captchaa, mikä on outoa. Magneettimedia ja Vastarinta -sivustoilla on kovempi Captcha-muuri josta ei miltei koskaan pääse läpi. Tämä muuri on vahvistunut viimeisten viikkojen aikana.

Sivustoja joille pääsee ilman Captcha-muuria tai capchaa käyttäen:

Uutisiahauskastijakiinnostavasti, Infowars.com, friatider.se, https://videos.utahgunexchange.comhttps://yrjoperskeles.blogspot.com/https://professorinajatuksia.blogspot.com/https://jaskanpauhantaa.blogspot.com/https://mediaseuranta.blogspot.com/https://vasarahammer.blogspot.com/https://detgodasamhallet.com

Näitä on muitakin, mutta siinä hyvä edustus, olkaa hyvät.  Huomaa että valtamedian sivustoista ainakaan Suomessa eivät isoimmat mediatalot käytä Captchaa bottien ehkäisyyn. Heillä on toiset keinot siihen.