Venäjän kaikkivaltiaan tiedustelupalvelun FSB:n -entisen KGB:n- käytössä oleva rakennus kärsi tänään vahinkoja räjähdyksessä.

Silminnäkijöiden mukaan juuri ennen tulipalon syttymistä kuultiin räjähdyksen ääni. Ääni on kuultavissa myös joissakin videoklipeissä, ainakin uutistoimisto Belsatin välittämässä. Asiasta kertoivat myös uutistoimistot NEXTA ja Visegrad24.

Räjähdykseen ja tulipaloon liittyy henkilövahinkoja: Valtiollinen uutistoimisto RIA Novosti kertoo yhden ihmisen kuolleen, ja kahden loukkaantuneen, Paikalliset viranomaiset eivät ole kommentoineet tapahtuneen aiheuttajaa.

Rostov-na-Donu sijaitsee 80 kilometriä etelään Itä-Ukrainan Donetskin ja Luhanskin alueista, jotka Venäjä miehitti viime syksynä ja joita se väittää Venäjän alueiksi.

Päivitys: Ammusräjähdys sytytti tulipalon

FSB:n rajavalvonnan rakennuskompleksissa Rostovin alueella varastorakennus on tulessa, kertoo viranomainen. Venäjän lainvalvontaviranomaisten mukaan rakennuksessa räjähti ammuksia, ja tuli levisi polttoainesäiliöihin.

Ammuksia räjähtelee FSB:n rajavalvontarakennuksen varastossa. Tämä tapahtuu 5–10 sekunnin välein. Sillä aikaa, kun palomiehet sammuttavat tulipaloa, he yrittävät estää tulen leviämisen naapurialueille, lähde sanoi. Kuvernööri Vasily Golubev on ilmoittanut rakennuksen palon alustavan syyn. Hänen mukaansa aiemmin selvisi, että palon syynä oli oikosulku rakennuksen sisällä olevissa sähköjohdoissa. Palon leviäminen aiheutti polttoaineen ja voiteluaineiden sisältämien säiliöiden räjähdyksiä.

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskin entinen tiedottaja Yulia Mendel twiittasi (AFP:n mukaan), ettei pidä kiirehtiä Ukrainan syyttämisessä tapahtuneesta. (“Don’t rush to accuse Ukraine. It might be provocation or domestic political fight,“)

Päivitetään, muttei päivitellä. di-gold

Luettavaa:

  • The Moscow Times 16.03. 2023,
  • 161RU 16.03. 2023: Источник: в горящем здании погрануправления в Ростове детонируют боеприпасы,