Suojelupoliisin saaman salaisen tiedon mukaan Venäjä käynnisteli 2022-2023 kampanjaa Suomen ja Ruotsin pitämiseksi puolustusliitto NATO:n ulkopuolella. Ylen M.O.T.-toimitus on nyt saanut -mahdollisesti samat- tiedot Liettuassa toimivalta venäläisten tutkijoiden ryhmältä. Tarkastelemme.

Tutkijaryhmä Dossier Center, jonka toiminnan mahdollistaa taloudellinen tuki Venäjän eliittiin kuuluneelta, mutta toisinajatteluun -ja maanpakoon- ryhtyneeltä Mihail Hodorkovskilta, pitää majaa Liettuassa. Tutkijoilla on kontakteja Venäjän puolelle, ja eräs heidän avustajansa oli toimittanut tutkijoille asiakirjan, jossa kuvaillaan toimenpiteitä Suomen ja Ruotsin NATO-jäsenyysprosessien viivyttämiseksi.

anti-erdogan800

Paperi, joka on otsikoitu ”Anti Ergodan”, neuvoo Kremlille kuuliaisia tekemään juuri niitä asioita, joita sitten nähtiinkin, jos joku viitsi käydä ihailemassa, sekä Suomessa että Ruotsissa. Islamistisesti suuntautunutta  Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogania oli tarkoitus ärsyttää sekä henkilöön kohdistuvalla pilkalla, että muslimien pyhän tekstikokoelman, Kuraanin, häpäisemisellä julkisella paikalla.

Kaikki Venäjältä vuotaneeseen käsikirjoitukseen sisältyvä häröily toteutuikin, -sekä Suomessa että Ruotsissa. -Toki se meillä jäi tekijöidensä kapasiteetin mittaiseksi. -Tsiikaa video (sivulla alempana), mutta istu tukevasti, ja kahvikuppi kauas näppiksestä.

PANU588-0022

Dossier Centerin haltuunsa saama materiaali, jonka lähteeksi mainitaan yhä FSB:ssä työskentelevä upseeri, on yhdensuuntainen sen kanssa, mitä on ollut julkisilla aluistoilla nähtävissä: Ns. Putinin trollit, l. ”putriootit”, ovat toimineet juurikiin Dossierin julkaiseman manuaalin mukaisesti:

  • Lietsoneet sisäistä eripuraa kohdemaahan,
  • ärsyttäneet islamilaisia valtioita provokaatioilla,
  • käyttäneet Kuraanin häpäisemistä välineenaan.

Voimme siis uskoa Ylen raporttia, ja Dossierin tutkijoita. -Yhdessä asiassa he kuitenkin erehtyvät, venäläiseen lähteeseensä tukeutuessaan: Jonkun toimijan salaista suunnitelmaa tarkasteltaessa tärkein näkökulma on, onko sitä toteutettu?

M.O.T.-toimituksen mukaan suunnitelmaa ei käytetty Suomessa, vaikka Ruotsissa saatiinkin melkoinen hulabaloo. M.O.T:n ja Dossierin pojat ovat väärässä: Suomenkielinen some -ja erinäiset youtubet- olivat täynnään po. suunnitelman mukaista floodaamista, ja myös kehotuksia polttaa Kuraani, -eikä motiivia NATO-jäsenyyksien estämisestä salailla.

Ei ollut FSB:n syytä, että nämä toteutukset menivät vähän sillai ”Buster Keatonin touhuksi”. Katsokaa video itse! di-gold

Luettavaa:

NATO-foobikkojen kokoontumisajot tänään valtioneuvoston portailla, -pakkasesta huolimatta

Koraani, joka ei syttynytkään, vauhdittaa Suomen NATO-jäsenyyden ratifoimista Turkissa

Ulkoministeri Haaviston lausunto Ruotsin koraaninpoltto-jupakasta uutisena Saudeissa