Pääministeri Petteri Orpo karkaa ’Pride’-viikon ja -marssin ajaksi Brysseliin, tärkeään kokoukseen, mikä ei liity mitenkään hallituksen ankaran äiti-hahmon, valtionvarainministerin, torumisen pelkoon.

Mutta löysimme kuitenkin eduskunnan arkistoista presidentti Aleksander Stubbin modernin ja suvaitsevaisuutta henkivän puheenvuoron sukupuolineutraalista avioliitosta. Älkäämme siis luulko, että Kokoomus (Finnish Conservative Party) ei olisi konservatiivisuudessaan dynaaminen!

Ensin katsahdamme historiaan: Pride 2023:

Pöytäkirjan mukaan, Aleksander Stubb 27.03. 2012: ”Eduskunnassa on tärkeää muistaa, että nyt päätetään avioliitosta juridisena sitoumuksena ja yhteiskunnallisena instituutiona, ei uskonnollisten yhteisöjen avioliittokäsityksestä. (Timo Soinin välihuuto) — Edustaja Soini, voin toistaa: eduskunnassa on tärkeää muistaa, että nyt päätetään avioliitosta juridisena sitoumuksena ja yhteiskunnallisena instituutiona, ei uskonnollisten yhteisöjen avioliittokäsityksestä. — Tässä lakiesityksessä on kyse siviilivihkimisestä, ja kirkot voivat jatkossakin itse päättää, mitkä ovat niiden itsensä asettamat edellytykset kirkolliseen avioliittoon vihkimiselle. …

Lopuksi: Ei ole mitään syytä olla tekemättä lakimuutosta, jolla ei ole mitään kielteisiä vaikutuksia ja joka ei ole keneltäkään toiselta pois. Tasa-arvoisen avioliittolain toteuttaminen ei edellytä edes suuria taloudellisia satsauksia. Lainmuutoksella on vain myönteisiä vaikutuksia kansalaisten yhdenvertaisuuteen ja yksittäisten ihmisten elämään. Vetoan edustajatovereihini aloitteen ottamiseksi käsittelyyn. Tähän asiaan on saatava eduskunnan selkeä kanta, eikä tätä tulisi tämän keskustelun jälkeen vain lakaista maton alle. On kysymys ihmisoikeuksista ja monelle suomalaiselle erittäin, erittäin tärkeästä asiasta.”

Perussuomalaisten kanta tuli jo selväksi, -Timo Soinin kommenteissa (katso pöytäkirjaa linkissä)- ja olihan Kristillisdemokraateillakin (KD) asiaan sanottavaa. Tänään kaikki kolme puoluetta, jakavat hallitusvastuun, -ja (toivottavasti) yhteisen kristilliskonservatiivisen arvopohjankin. -Yhteiseltä perustalta onkin hyvä ponnistaa, tulevissa koitoksissa ja vaikeiden ratkaisujen hiertäessä hallituskumppanien välejä, ja koetellessa ns. pinnan kestävyyttä.

Pride-viikko järjestetään Helsingissä tänä vuonna 24. – 30. kesäkuuta, ja perinteinen Pride kulkue lauantaina 29. kesäkuuta. di-gold

Luettavaa:

Aiheeseen liittymätöntä muualla:

Itäraja meni sitten kiinni, Hallelujaa!

’Rikkaus’ pesee rahojaan Kouvolassa

Vaitelias neljäs mies

Miten tervan saa pois fillarin satulasta?

*Ellun kanoilta* Kokoomukselle presidentinvaali-slogan