Valtionyhtiö Patrian työnsä ääreen uupunut esitteidenjakaja Tuomas Teräsvuori ilmoitti kirjeessään Ugandan sisäisen turvallisuusorganisaation ISO:n johtajalle eversti Kakalle tulevansa maahan 05.02. usean eri toimijan mandaateilla. Tarkastelemme.

Patria Oy:

Puolustusvälineitä valmistava ja mm. ilmavoimien lentokalustoa huoltava Patria on sekä kiistänyt tuntevansa Teräsvuorta, ja myöntänyt käyttäneensä häntä yhteyksien solmimiseen eräisiin mahdollisiin ostajiin. Samalla on tullut kerrotuksi, että menettely hänen yhteistyökumppaniksi sopivuudestaan on ainakin kerran keskeytetty, aiotun kaupanvalmistelun peruuntuessa. Teräsvuorelle on kuitenkin lähetetty allekirjoitettavaksi asianmukainen vaitiolosopimus, Pakistaniin ja Romaniaan tehtävien myyntitunnustelujen yhteydessä.

Teräsvuorella on ollut Patrian myöhemmin asian takia eronneen myyntipäällikön-tapaisen suostumus mainostaa Patrian tuotteita Kampalassa. Koska ei näytä siltä, että Patria olisi ryhtymässä vakaviin myyntiponnisteluihin köyhän Ugandan suhteen, voimme päätellä että Teräsvuoren Patria-kontakti ei liity hänen ja Suvi Lindénin matkan varsinaiseen tarkoitukseen.

Teräsvuori-asian takia on kolme Patrian esikunta-tason henkilöä eronnut tai erotettu. Yhtiön julkinen kuva on vahingoittunut tapauksen alussa yritetyn salailun seurauksena.

Nammo:

Nammo mainitaan Tuomas Teräsvuoren Ugandaan lähettämässä kirjeessä, mutta yhtiö kiistää kaiken. Nammo on Patrian ja norjalaisen Kronbergin omistama.

YK:

Suvi Lindén mainitsi aluksi olleensa Kampalassa, hotelli Pearl of Africassa, erään YK:n järjestön edustajana. YK on kiistänyt tämän ja edustajuudenkin.

linden.money800445

Sitten tulee ne mielenkiitoiset:

Bittium Oyj:

Entinen Juha Sipilän omistus, josta hän luopui(?) ryhtyessään politiikkaan. Kirjeessään eversti Kakalle Teräsvuori tarjoaa digitaalisia turva- ja tarkkailupalveluja, jotka saattavat olla lähellä Bittiumin osaamisaluetta. Pääministeri Sipilä on reagoinut #Patriagateen julistamalla keskustelun päättyneeksi, -siis aiheen penkomisen sopimattomaksi. Bittium on kiistänyt kontaktinsa Teräsvuoreen.

Hän ei edustanut meitä mitenkään tällä reissullaan, Bittiumin toimitusjohtaja Hannu Huttunen sanoo (IS 17.02.2018)

NxtVn-yhtiörypäs:

Useita yhtiöitä Suomessa, ryppään egyptiläinen pääomistaja Khaled Sedrak mukana kaikissa. Toimintaa vain Hallin varuskuntakiinteisön omistus. NxtVn Oulu on saanut Ely-keskukselta yli 100 000e projektirahaa. Myöntäneen virkamiehen huhutaan olevan kotoisin Kempeleeltä. NxtVn:n edustajana kuultu Seppo Lindén (=Suvin broidi) on kertonmut, ettei NxtVn ole maksanut Suvi Lindénin Kampalan-matkaa, eikä yhtiöillä ole suunnitelmia toimia Ugandassa. On epäilty, onko NxtVn:llä toteutettaviksi tarkoitettuja suunnitelmia muuallakaan.

– Yhtiöt omistaa toistaiseksi 100-prosenttisesti emoyhtiön toimitusjohtaja ja perustaja Khaled Sedrak. Hän on Suvin vanhoja tuttuja, ja houkuttelimme hänet Suomeen. (https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005580961.html)

On siis selvinnyt, että startup-yrittäjä Seppo Lindén ja eläkeläinen Suvi Lindén eivät omista NxtVn:ää, eivätkä saa sieltä palkkaa. Heidän vapaaehtoistyönsä nousee siis Veikko Hurstin rinnalle?

Nordic Security Alliance Group:

Hallitsee 40% Suomen yöravintoloiden ovitoiminnoista, siis portsari-alan suurtekijä. Tuomas Teräsvuori mukana hallituksen puheenjohtajana, mutta toimitusjohtaja on Mika Mielonen, jota MOT haastatteli ravintoloiden ovibiznes-asiassa.

Mielonen kiistää Teräsvuoren väitteen toimeksiannosta Nordicsec:ltä:

– Ugandaan on vähän vaikea myydä ravintoloiden portsareita tai ostoskeskusvartijoita. Ehkä hän on laittanut kirjeeseen omia referenssejään, Nordicsecin toimitusjohtaja Mika Mielonen pohtii. (IS 17.02.2018)

MOT 20.11.2017:

Ravintolat ovat ulkoistaneet järjestyksenvalvonnan muutamien harvojen turva-alan osaajien käsiin. Näistä isoista portsarifimoista muun muassa HCS Securitylla oli aiemmin Night People Groupin yökerhojen ovet ja JVP Groupilla pörssiyhtiö Restamaxin ovet. Nämä kaksi ovimiesfirmaa yhdistivät toimintansa viime kesänä ja tuloksena syntyi Nordic Security Alliance Group eli tuttavallisemmin NSA. Yhtiö hoitaa omien sanojensa mukaan yli 40 prosenttia Suomen yöravintoloiden eteispalveluista.

MOT-toimituksen kiinnostuksen aihe oli järjestäytyneen rikollisuuden, so. liivikerhojen, tunkeutuminen ravintoloiden ovitoimintoihin.

Entinen ovimies ”Make”: Kyllä ne tota kun puhutaan järjestyksenvalvojista niin kyllähän siellä puhutaan yöelämästä ja alamaailmasta niin kyllä ne vaan yhteen kuuluu. Että kaikki tuntee jollain tapaa jollain tasolla liivejä. Ja tietenkin sitten jos et niitten kans tuu toimeen, niin kyllä ne kaikenlaisia pikkuongelmia saattaa sitten järjestää siellä ravintolan sisällä varsinkin sitten. (MOT)

Ari Lahtela, rikostarkastaja KRP: Siihen liittyy monenlaista laitonta toimintaa lähtien tietysti tän huumebisneksen lisäks myös esimerkiksi paritustoiminnasta ja jopa väkivaltarikollisuudesta. (MOT)

Nordicsec liittyy myös ammuskeluun ravintolan terassilla Iltasanomat 17.10.2012:

Tigerin ovimiehet ”toisiin tehtäviin” – yhteyttä liivijengiin selvitettiin.

HCS Finland on kiistänyt jyrkästi poliisin havainnot päihtyneille tarjoilusta tai siitä, ettei järjestyshäiriöihin olisi puututtu. Aluevastaava Mielonen ei kertomansa mukaan edelleenkään usko, että HCS Finlandin työntekijöillä olisi jengiyhteyksiä.

Sitten ne salaliittoteoriat:

Yksityiset kirjoittajat näkevät Patriagatessa joskus aivan muita toimijoita, kuin julkisesti esiintyneet yhtiöt.  Suosituin hypoteesi liittyy huumekauppaan.

http://www.sinikivi.com/sinikiven-paakirjoitukset/maailmanmeno/488-suvi-linden-ja-ugandalainen-huumeliiga 

kakakirje.png