Venäjän politiikkana Syyrian sotanäyttämöllä huseeraavia dagestanilaisia islamisteja ja muita omia kansalaisiaan kohtaan, kuten myös entiseen Neuvostoliittoon kuuluneiden keskiaasialaisten maiden jihadistien suhteen, on näemmä tappaa heidät paikan päällä. ”Vierastaistelijoita” ei toivoteta tervetulleeksi uudelleenkotoutumaan, vaan toivotukset annetaan taistelukoneiden konetykeillä ja pommeilla. ”Yksi Beslan riitti meille, kiitos!”

Venäjän ilmavoimat toteuttivat useita voimakkaita iskuja ulkomaisia ​​jihadisteja vastaan ​​Idlibinin kuvernementin läntisellä maaseudulla. Myös Haman kuvernementista raportoidaan Venäjän iskeneen Turkestanin islamilaisen puolueen asemiin Jisr Al-Shughourissa lähellä Turkin rajaa. Kohteena olivat turkmenistanilaisten tukikohdat ja piilopaikat, kertoo syyrialainen ei-valtiollinen uutistoimisto al Masdar.

Masdarin lähde kertoi myös, että venäläisten iskut kohdistuivat myös Hay’at Tahrir Al-Shamin (ent. al Nusran rintama) hallitsemiin alueisiin, mukaan lukien Arihan ja Idlibin kaupungit. Venäjän ilmavoimat ovat iskeneet voimalla jihadisteja vastaan Idlibin lisäksi ja Latakiassa. Molemmat mainituista terroristiryhmistä ovat viimeaikoina hyökkänneer aktiivisesti näillä alueilla, kertoo uutistoimisto.

Hay’at Tahrir Al-Shamilla on toimintaa ja kontakteja Suomessa. di-gold

Asiasta kertoi tänään Al Masdar News.

russian-airstreik-0002