Amerikkalainen tutkiva journalisti Daniel Greenfield lukaisi El Pasossa Texasissa useita ihmisiä murhanneen Patrick Grusiuksen ”manifestia”, ja löysi kaverin maailmankatsomuksen: Hän on äärivihreä.  -Jos hän asuisi Suomessa, hän siis kannattaisi nykyistä hallitusta?

El Pason joukkomurhasta epäillyn Patrick Crusiusin kirjoittamana esiteltyä ”manifestia” on levitelty mediassa, #äärioikeistolaisena julistuksena, mutta harva näyttää lukeneen mitä poika on kirjoittanut. Tässä näytteitä:

”Amerikkalainen elämäntapa tarjoaa kansalaisillemme uskomattoman elämänlaadun, mutta kuitenkin tuhoaa maamme ympäristöä. Ympäristön tuhoaminen aiheuttaa valtavan taakan tuleville sukupolville.”

Makean veden pilaantuminen johtuu maataloudesta ja öljynporauksesta. Kulutuskeskeinen kulttuurimme tuottaa tuhansia tonneja tarpeetonta muovijätettä ja elektronista jätettä, joita ei kierrätetä.”

”Kaikki mitä olen nähnyt ja kuullut lyhyessä elämässäni, on saanut minut uskomaan, että keskimääräinen amerikkalainen ei ole halukas muuttamaan elämäntapaansa, vaikka muutokset aiheuttaisivat hänelle vain pieniä haittoja. Hallitus ei halua käsitellä näitä kysymyksiä, vaan antaa tyhjiä lupauksia, koska se loukkaisi yritysten etuja.”

Hei, löytyypä maahanmuuttokritiikkiäkin:

”Yritykset pitävät myös maahanmuutosta, koska enemmän ihmisiä tarkoittaa suurempia markkinoita heidän tuotteilleen. Haluan vain sanoa, että rakastan tämän maan ihmisiä, mutta -god damn- useimmat olemme vain liian itsepäisiä muuttamaan elämäntyyliä. Joten seuraava looginen askel on vähentää resursseja käyttävien ihmisten määrää Amerikassa. Jos voimme päästä eroon tarpeeksi monesta ihmisestä, elämäntavastamme voi tulla kestävämpää.

Että näin. Meillä on ääri-sitä ja ääri-tätä, mutta halu harventaa populaa yhdistää laidat ja ääret. Ikävää, jos #ääriajattelu ulottuisi vaikka hallituspiireihin asti.

Toisin kuin eräs paljonpuhuttu norjalainen, El-Pason mies ei siteerannut manifestissaan ketään toimittajakunnallemme herkullista suomalaispoliitikkoa, vaikka ehkäpä yhtäläisyyksiä voisi sittenkin löytyä, mutta väärästä paikasta??  Meillä on kuitenkin haavissa yksi mahdollinen auktoriteetti, jonka #vihapuhe on johtanut El Pasossa #vihatekoon: Olkaapa hyvät:

thunbergit00

Puuttuu enää, että jonkin omantunnonarkuuden maailmanennätystä tavoittelevan velkaisen valtion johto toistaisi, ymmärtäisi ja levittäisi kouluihinkin nyt hirmutekoon johtanutta viha- …eikun ympäristöpuhetta. di-gold

(Ei tageja tähän artikkeliin, -ei tuu sopivia henkilöitä mieleen.)

earth-animoitu.gif
EL PASO SHOOTER WANTED TO KILL PEOPLE TO SAVE ENVIRONMENT