Britanniaa kuohuttanut pedofiilijengi-skandaali ei tullut viranomaisille ylltäyksenä, sillä he olivat itse estäneet asian tuomisen julkisuuteen viitisentoista vuotta sitten. Channel Four:n raportti hyllytettiin v.2004, ja Daily Mailin artikkeli v.2008 jäi viranomaisilta lukematta. Ovatko Suomen viranomaiset yhtä korrekteja?

Daily Mail  27.03.2008: Onko poliittinen korrektius estänyt poliisia lopettamasta teinityttöjen seksiorjuutta?

BBC-panorama1_Jane

Is political correctness stopping police ending the misery of the teenage sex slaves?

Daily Mail, KATHRYN KNIGHT – 27.04. 2008:

Onko poliittinen korrektius estänyt poliisia lopettamasta teini-ikäisten seksiorjien kurjuutta?

”Heidän kasvonsa katoavat varjoihin, mutta ”Jane” muistaa hänen vuoteeseensa öisin tuotujen miesten hirvittävän lukumäärän. ”Se tapahtui joka yö. Siellä oli joukoittain miehiä…” Janen ääni murtuu. ”Ei niitä pystynyt laskemaan.” Se oli kuin liukuhihnalla, hän muistelee.

Liukuhihna miehistä, jotka kaikki halusivat seksiä 14-vuotiaalta tytöltä. Vastenmielistä. Nuoria tyttöjä pakotettiin prostituutioon aasialaisten ja afro-karibialaisten jengien toimesta. Tämä vaikuttaa keskiaikaiselta kauhistuttavalta painajaiselta, mutta tapahtui 21:n vuosisadan Yorkshiressä, eivätkä Janen kokemukset lapsiprostuutiosta ole painajaisia vaan todellisuutta.

Niinkin monen, kuin 5000:n alaikäisen brittiläisen tytön uskotaan joutuneen vedetyksi prostituutioon rikollisten jengien toimesta.

Tämä on pahaenteinen ja hyvin epämielyttävä näkymä, eikä pelkästään siksi että näihin rikoksiin liittyy usein rodullinen elementti: Monissa tutkituissa tapauksissa parittajat ovat olleet peräisin aasialaisista ja afrokaribialaisista yhteisöistä.

Kuten joidenkin nuorten uhrien vanhemmat väittävät, viranomaiset ovat haluttomia puuttumaan asiaan siinä pelossa, että rotujen suhteet (race relations) kärjistyisivät alueilla joilla on suuria etnisiä vähemmistöjä.

Tänään (27.04.2008), kahdeksan kuukauden tutkimisen jälkeen BBC:n lippulaiva, ajankohtaisohjelma ’Panorama’ esitti todisteet nuorten tyttöjen joutumisesta yhä useammin seksuaalisesti hyväksikäytetyiksi ja pahoinpidellyiksi, rikollisten jengien parituksen kohteeksi ja koko elämän kestävään häpeään ja alennustilaan vielä tuskin teini-ikäisinä.

Kaikki nämä tytöt vahingoittuvat sen seurauksena, mitä he joutuvat kestämään, samalla kun tietyissä kortteleissa poliisi laiminlyö heidän suojelemisensa seksuaalisilta saalistajilta, jotka hiipivät Britannian alueellisiin keskuksiin (sexual predators who stalk Britain’s regional centres).

Kuten Aravinda Kosaraju, kampanjaorganisaatio Crop:in, ”Coalition for the Removal of Pimping”, tutkija sen esittää: ”Näiden tyttöjen kärsimysten hyväksikäyttäminen on kauhistuttavaa. Se minkä kanssa olemme tekemisissä, on rikollisuutta, ja sitä pitää vastustaa riippumatta tekijöiden rodusta (race of the perpetrators).” ”Meidän on pystyttävä tunnistamaan se lapsiin kohdistuvaksi organisoiduksi rikollisuudeksi.”

Tästä on vaikea olla erimieltä, kun on kasvokkain Janen tarinan brutaalien yksityiskohtien kanssa. Hento blondi, joka ei näytä edes 18-vuotiaalta, hänen muistonsa seuraavat masentavan tuttua kaavaa: Tultuaan lähennellyksi mielistelytaitoisten vanhempien miesten taholta, uhri tehtiin riippuvaiseksi kalliista huumeista ja jatkuvasta valheellisesta imartelusta.

Seksuaaliset suhteet tulivat kuvaan mukaan jo ennenkuin hyväksikäyttäjät alkavat tiukentaa kontrolliaan uhkauksilla, väkivallalla ja huumeilla myydäkseen tyttöä muille miehille.

grooming11_13045
Janen kohtalo on oppikirjaesimerkki. Kierre alkoi viattomasta keskustelusta myöhäisteini-ikäisten ja parikymppisten aasialaisten miesten kanssa kaupunkikävelyllä koulukavereiden seurassa.

Hän oli tähän aikaan vasta 13-vuotias.

”Groomaus (kouliminen prostituutioon) alkaa jo kun tapaat heidät, ja he ovat ystävällisiä sinulle, vievät sinut McDonaldsiin ja ostavat sinulle savukkeita”, kertoo Jane ’Panoramalle’.

(Suomentajan huomio: Pitäisikö suomalaisia koulutyttöjä varoittaa tälläisestä, sillä metodit ovat samat kaikkialla, ja samat henkilötkin liikkuvat sekä Suomessa että Englannissa maahanmuuttajina ja turvapaikkaturisteina?)

”Olin imarreltu, kun vanhemmat pojat olivat kiinnostuneita minusta. Se on 13-vuotiaana hienoa.” ”Ja sitten sinä alat tapailla serkkuja ja veljiä, ja silloin sinulle selviää että sinut on hyväksytty koska hengailet vanhempien ihmisten ympärillä.”

Eikä kulu kauaa ennenkuin ”hengailu” saa pahaenteisempiä sävyjä. ”He alkavat kosketella sinua, ja puhuvat seksuaalisista asioista sinulle”, Jane kertoo ’Panorama’-toimittajille. ”Ja sitten hyväksikäyttö alkaa. Kaksi miestä piti minua paikallaan kun kolmas raiskasi minua.”

”Ja siellä oli muita miehiä katselemassa.”

Jane oli liian peloissaan kertoakseen vanhemmilleen, ja jengin uhkaukset estivät häntä edes yrittämästä pyytää apua joltakin. ”He sanoivat sellaisia asioita, kuin että räjäyttävät kotini tai jengiraiskaavat äitini”, Jane kertoo. Viikkojen ajan hänet pakotettiin suojaamattomaan seksiin peräkkäisten miesten kanssa päivästä päivään.

Hämmästyttävää kyllä, Jane pysytteli koulussa ja palasi kotiin useimpina iltoina. Hänen vanhempansa olivat voimattomia pitämään häntä kurissa. Janen kokemuksista tuli hänelle osa normaalia elämää.

”Harrastin seksiä erilaisten miesten kanssa. Yksi tuli sisään, teki mitä halusi, ja hänen mentyään tuli toinen,” kertoo Jane.

Jane merkitsi parittajilleen hyvää tulolähdettä, ”big money”. Metropolitan Policen mukaan parittaja voi tehdä 300 000 tai 400 000 puntaa vuodessa myymällä 16-vuotiasta tyttöä.

David Barrett, soveltavien tieteiden professori Bedfordshiren yliopistossa joka on kirjoittanut useita kirjoja lapsiprostuutiosta korostaa, että ’mitä nuorempi tyttö, sitä enemmän rahaa hän tuottaa parittajilleen. ”Rikollinen verkosto voi kerätä näin hyvin merkittäviä rahasummia”, kertoo Barratt.

Jane ei tietenkään saanut penniäkään, vaan hänen ”velkansa” kasvoi päivittäin. Tämä oli ansa joka oli varmistettu tekemällä hänestä huumeriippuvainen. ”He tarjoavat sinulle cannabista ja alkoholia, ja kun olet tehnyt niin jonkin aikaa, heillä on ecstasyä ja kokaiinia. Sitten he haluavat sinun ottavan heroiinia ja crackiä. Sinusta tulee riippuvainen,”  kertoi Jane TV-ohjelmassa.

”Sinun ei tarvitse maksaa huumeistasi mitään, -sinä harjoitat seksiä lukuisien miesten kanssa ja nämä maksavat heille.”

Kaikkialla tämä kuvio on liiankin tuttu, -myös Penninesissä Blackburnissa. Täällä, entisessä tehdaskaupungissa, nuorten tyttöjen groomaaminen ”seksityöhön” paikallisten ganstereiden toimesta on huomattu ja poliisi on perustanut erityisryhmän, ”Operation Engage”, käydäkseen ongelmaan käsiksi.

Ensimmäinen huomattavampi juttu koski kahta miestä, joilla on historiaa nuorten teini-ikäisten saalistamisessa. Tämä tapaus korosti sitä, mitä jotkut jo epäilivätkin: Parittamisella on etninen (Daily Mail: racial) tausta.

BBC-panorama_Zulfi-1

32-vuotias Qaiser Naveed ja 46-ikäinen Zulfgar Hussain tuomittiin vankilaan lähes kuusi vuotta jatkuneesta lapsenryöstöstä, sukupuolisesta sekaantumisesta lapseen ja huumeiden hankkimisesta.

Naveedin ja Hussainin molemmat uhrit olivat juuri 14 täyttäneitä, eikä tyttöjen vanhemmilla ollut mitään käsitystä siitä, mikä oli aiheuttanut ne suuret muutokset joita he havaitsivat tyttärissään. Kuten Janen tapauksessa, näiden kahden tytön tarina noudattaa tavallista kaavaa. Nimitämme tyttöjä ”Lindsayksi” ja ”Fionaksi”.

Molemmissa perheissä kannettiin huolta tyttöjen ongelmista kotona, mutta he olivatkin vanhempien miesten lumoissa. ”Me tapasimme Zulfin ja Qaisin käydessämme Blackburnissa”, Lindsay, joka on nyt 16-vuotias, kertoo tänään.

”Me olimme kavereita. He antoivat meille purkeittain olutta, pulloittain Jack Danielsia, joskus ecstasyä, kokaiinia ja pilveä.”

”Me tiesimme, että jossakin vaiheessa he odottavat saavansa seksiä meiltä, mutta me emme ajatelleet että siinä olisi ollut mitään väärää.”

Se tapahtui pian: Molemmat tytöt tulivat nopeasti riippuvaisiksi, ja heidät vedettiin sisään vaietun seksuaalisen riiston maailmaan samaan aikaan kun heidän vanhempansa vain saattoivat katsoa avuttomina kuinka heidän tyttäristään tulee villejä ja kontrolloimattomia, ollen poissa kaikki yöt ja ollen kaiken kurinpidon ulottumattomissa.

Kuten Fionan äiti ”Megan” asian ilmaisee: ”Tyttäremme suhtautumistapa kaikkeen muuttui. Hän ei pitänyt meitä enää perheenään.”

Kaikki Meganin lukuisat valitukset ja kirjelmät viranomaisille olivat tuloksettomia, kunnes paikallinen parlamentinjäsen, Jack Straw, liittyi mukaan. Parissa viikossa molemmat tytöt otettiin turvaan ja eroon vaikeuksiensa lähteistä.

(Suomentajan huomio: Kaikki kiitos ja kunnia suurelle ihmiselle, Jack Strawille! -Meiltä Suomesta löytyy vain poliitikkoja, jotka kanavoivat julkista rahaa mitä kummallisille ”kansalaisliikkeille” joiden missio on estää maahanmuuttajien arvostelu räksyttämällä kaikille jotka uskaltavat kertoa todellisuudesta sen mitä näkevät, ja toisaalla pikkuhiljaa tuputtaa kasvavalle sukupolvelle käsitystään, että ”seksityö” on aivan normaalia…??!!)

Kauhistuttavinta tässä on, ettei tämä riittänyt suojelemaan tyttöjä ”Zulfilta” ja ”Qaisilta”. Raivoissaan nämä miehet sieppasivat tytöt turvapaikasta ja palauttivat heidät ”seksityön” pariin.

Tälläkertaa koveneva ja yhä sairaammaksi muuttuva väkivalta, jota tytöt nyt kohtasivat, muodosti käännekohdan Lindsaylle ja Fionalle. He molemmat löysivat rohkeutta mennä kertomaan miehistä poliisille.

Yksi sattumus oli merkitsevin: ”Kun Zulfi hyökkäsi Fionan kimppuun, se oli pahinta,” Lindsay sanoo lyhyesti.

”Muistan kuinka Fiona kirkui kun Zulfi hakkasi häntä selkään rautatangolla kun ei ollut saanut Fionalta seksiä.” ”Luulen, että Fiona suostui lopulta rauhoittaakseen hänet.”

Tämänkaltainen väkivalta ei ole (”monikulttuurisissa suhteissa”, suom.lis.) poikkeuksillista. Jane kertoo myös joutuneensa uhatuksia useamman kerran kuin pystyy muistamaankaan.

”Kerran minut poimi mukaansa vanhempi mies, joka vei minut pysäköintihalliin.” ”Hän otti aseen autonsa istuimen alta, laittoi sen päätäni vasten ja kertoi minulle, että kuolen kolmessa sekunnissa”, Jane muistelee. ”Hän painoi liipasinta, mutta ase ei ollut ladattu. Hänen mielestään se oli hauskaa.”

Lopulta, kauhistuneena omasta elämästään, Jane uskoutui vanhemmilleen, jotka ilmoittivat asian poliisille.

Mitä ilmoituksesta seurasi, siitä ollaan yhä erimielisiä. Vaikka viranomaiset sanovat, ettei löytynyt tarpeeksi todisteita syytteen nostamiseen, Jane pysyy väitteessään että hän oli pakotettu vetämään takaisin ilmoituksensa koska poliisi ei pystynyt takaamaan hänen turvallisuuttaan.

Janen tapaus valottaa erästä keskeistä ongelmaa: Kyseisessä hämärässä maanalaisessa maailmassa ei todellakaan ole helppoa poliisille eikä uhreille hankkia kestäviä todisteita hyväksikäytästä. Lapsi-protituoidut eivät seiso kadunkulmissa, vaan enemmänkin harvojen tietämissä paikoissa, kuten asunnossa taxi-firman ullakolla.

Vain hyvin harvat uhrit kääntyvät poliisin puoleen saadakseen apua, ja poliiseilta on vähennetty resursseja tarkkailla tunnettuja ”pick-up”-paikkoja, puistoja, ostoskeskusten auloja ja kadunkulmia, etsien tyttöjä joilla on riski joutua groomatuksi prostuutioon.

Monet viranomaiset eivät halua kuunnella. Ja vaikka he yrittäisivät suojella uhreja, useissa tapauksissa juttua ei saada vietyä oikeuteen koska lapset ovat liian peloissaan puhuakseen. Kuten Sara Swann, aiempi hallituksen neuvonantaja lapsiprostuutio-kysymyksessä, sen ilmaisee: ”Monet tytöt ovat peloissaan, ja syystä. Meillä on tiedossa tapaus West Midlandssista, jossa tytön kieli naulattiin pöytään kun hän aikoi kertoa”, jatkaa Swann. ”Toiselle tytölle kaadettiin kannullinen kiehuvaa vettä suuhun. Et voi antaa todistajanlausuntoa kun tälläistä on tapahtunut.

Rotu-kysymys (Daily Mail: ”race issue”) osoittautuu ongelmaksi: Vuonna 2004 Channel 4:n dokumentti Bradfordissa toimivista aasialaisista parittajista vedettiin pois ohjelmistosta West Yorkshiren poliisikomentajan vaatimuksesta. Hän pelkäsi ohjelman ajankohdan aiheuttavan levottomuuksia yhteisössä.

Mutta silti on toivoa. Kymmenisen vuotta sitten Wolverhamptonin pilottiprojekti osoitti, että poliisin ja yhteisöjen johtajien keskitetyillä toimilla rikoksentekijät voidaan paikallistaa.

BBC-panorama_Whitehouse
Wolverhamptonin hankkeen aikana, jolle oli vain 18 kuukauden rahoitus, uhrit otettiin ”turvataloihin” alueen ulkopuolelle. Se osoittautui poikkeuksellisen tehokkaaksi, kertoi teemin johtaja etsiväkersantti Lyndon Whitehouse ’Panoramalle’.

”Me tutkimme 91:tä tapausta, ja 71:ssä niistä me paljastimme todisteita pakottamisesta ja hyväksikäytästä, ja 35:ssä tapauksessa nostettiin syyte.” ”Kolmekymmentäviisi aikuista pidätettiin lasten riistämisessä prostituutiolla ja lähes kaikki näistä henkilöistä tuomittiin”, kertoi Lyndon Whitehouse TV-ohjelmassa.

(Suomentajan lisäys: Suomessa ”demokraattiset lakimiehet” estäisivät etnisten parittajien tuomitsemisen?)

Hänen tiiminsä osoitti, kuinka tälläisiä rikoksia vastaan voidaan toimia muuallakin maassa, mutta kymmenen vuoden jälkeen: Yhtään tälläistä tiimiä ei ole toiminnassa.

Tässä kuussa (huhtikuu -008), Home Office vahvisti, että lasten parittaminen on liitetty poliisin kohteisiin, ja varoittava video tuotetaan koulukäyttöön. Nämä toimenpiteet tulevat liian myöhään Janelle, joka voi vain yrittää elää menneisyytensä kanssa.

Jane on, tietyiltä osin, korjannut elämäänsä. Hänellä on työ ja hänen suhtensa vanhempiinsa ovat pysyneet vahvoina. Pitkäaikaiset vauriot ovat toki syvällisiä. Hän kärsii painajaisista, takautumista ja masennuksesta.

Kuten Jane itse kertoo: ”Olin vain viaton pieni tyttö, joka suoraan leikkimästä nukeillaan joutui harrastamaan seksiä lukuisten miesten kanssa.”

Joudumme ehkä kohtaamaan sen vastenmielisen asian, että monet muut tytöt -jopa tälläkin hetkellä- ovat vaarassa tulla pakotetuksi kokemaan siirtymisensä lapsuudestaan aikuisuuteen samalla inhottavalla tavalla. di-gold Daily Mail.

grooming334-blgr

Viimeaikaisessa englantilaisessa keskustelussa on tuotu yllättäen esiin jo kauan tiedetty tosiasia: Poliitikot ja viranomaiset ovat vaikenemalla ja tehtäviään laiminlyömällä uhranneet tuhansia brittiläisiä tyttöjä ja lapsia ”monikulttuurin” alttarille, -siis vasemmistoliberaalien houreille, estääkseen virheellistä politiikkaansa paljastumasta.

moolok.langNuoret naiset ja tytöt on siis heitetty poliittisen Moolokin kitaan yhteiskunnan vallanpitäjien tietoisella päätöksellä? Ei ainoastaan seksuaali- ja henkirikokset, vaan myös hyvin nuorten tyttöjen alistaminen seksikaupan myyntiartikkeleiksi ”etnisten” rikollis-jengien toimesta on ollut jo vuosia ja on yhä osa sitä ”monikulttuurin” todellisuutta, jota englantilaisten sen enempää kuin suomalaistenkaan ei toivota saavan tietoonsa.

Myös Suomessa viranomaiset ja avustustyöntekijät ovat kertoneet havainneensa ”organisoitua toimintaa” tämänkaltaisella alueella. Julkisen vallan toimenpiteitä saamme ilmeisesti odottaa turhaan? Eihän suomalaisten tyttöjen elämä ole tärkeää.

Referaatti BBC:n uutisesta:

Panorama” (BBC:n toimitus) paljastaa, kuinka nuoria tyttöjä, joskus jopa 12v-ikäisiä, on koulittu prostituutioon katujengien toimesta Britanniassa. On yleinen ja kätketty rikos, että jengit ottavat kohteekseen nuoria tyttöjä prosessissa, joka alkaa kasvuikäisten hauskanpidolla mutta johtaa pian seksuaaliseen väärinkäyttöön, huumeriippuvuuteen ja prostituutioon.

Tytöt ovat usein imarreltuja vanhempien poikien huomiosta, ja omaksuvat ajatuksen että pitää olla vanhempi poikaystävä, mutta se mikä alkaa ystävyytenä kääntyy pian iljettäväksi hyväksikäytöksi.

”Panorama” haastatteli ”Janea”, joka oli joutunut yhden jengin kynsiin. Hän kertoi, että kaikki alkoi kun hän tapasi ryhmän poikia paikallisessa keskustassa. ”Käsittely alkaa heti kun tapaa heidät, ja he ovat niin ystävällisiä, vievät McDonaldsiin , ja ostavat savukkeita. Olin ihastunut kun vanhemmat pojat olivat ensimmäistä kertaa kiinnostuneita minusta. Se on 13-vuotiaasta kivaa.”

Mutta asiat saivat pahemman käänteen, kun pojat toivat ystäviään, jotka olivat vanhempia. Hyväksikäyttö alkoi kahden miehen pitäessä Janea kiinni ja kolmannen raiskatessa häntä. Jane oli liian peloissaan kertoakseen vanhemmilleen, ja viikkojen ajan häntä paritettiin ja pakotettiin suojaamattomaan seksiin yhä uusien ja uusien miesten kanssa päivästä päivään.

Jane kertoo, kuinka jengi totutti hänet käyttämään huumeita, joista hän jäi ”velkaa”, mitä hän maksoi makaamalla lukuisten miesten kanssa. Vaikka jengi teki rahaa hänellä, hän ei koskaan saanut penniäkään. Koko tämän ajan Jane asui kotonaan, eikä hänen vanhemmillaan ollut mitään käsitystä missä mennään. Jane löysi lopulta voimaa jättääkseen jengin, vaikka he uhkailivat häntä ja hänen perhettään.

Jane kertoi asiasta poliisille, mutta vetäytyi myöhemmin kertomansa takaa kun poliisi ei voinut taata hänen turvallisuuttaan. Tapausta tutkittiin, mutta poliisin mukaan ei löytynyt tarpeeksi todisteita oikeudenkäyntiin.

Poliisi onnistui hajoittamaan erään jengin, joka oli tuottanut nuoria naisia Englantiin seksikauppaan ja groomannut , koulinut prostuutioon, internetistä saalistettuja lapsia. Mutta brittiläisiin tyttöihin, joita tuotiin maan eri puolilta hyväksikäytettäviksi, ei kiinnitetty huomiota.

Lasten parittaminen seksikäyttöön ei esiintynyt hallituksen poliisille osoittamissa (rikoksen-ehkäisy) tavoitteissa. Ylikonstaapeli Timothy Brain selvittää:

Poliisi välttää huomaamasta tyttöjen riskiä tulla vedetyksi prostituutioon.

”Tottakai sillä on paikkansa muiden haasteiden ja prioriteettien joukossa poliisin työssä, mutta yksinkertaisesti ei ole tiedusteluaineistoa tämän alueen vakavista ongelmista eikä ole edellytyksiä sisällyttää sitä osaksi poliisin suunniteltuja prioriteetteja.”

Mutta sisäministeriö on ollut tietoinen ongelmasta jo vuosia. Kymmenisen vuotta sitten viranomaiset olivat niin tietoisia lapsiprostuutiosta, että poliisi ja sosiaaliviranomaiset käynnistivät pilottiprojektin Wolverhamptonissa ja Nottinghamissa oppiakseen käymään siihen käsiksi.

Wolverhamptonin tiimiä johti kersantti Lyndon Whitehouse: ”Runsaan 18 kuukauden aikana me tutkimme 91 tapausta. 71:ssä niistä paljastimme todisteita pakottamisesta. 35 tapausta veimme syyttäjälle. 35:ttä aikuista syytettiin lasten hyväksikäyttämisestä prostituutioon ja käytännöllisesti kaikki heidät tuomittiin.”

Whitehousen ryhmä osoitti, että tähän rikollisuuteen voidaan puuttua muuallakin kuin Wolverhamptonissa. Nuoria tyttöjä käyttäviä jengejä, jotka veivät tyttöjä kaupungista toiseen, he havaitsivat koko maassa.

Tänään tilanne on ankea. Pystyimme löytämään vain kaksi poliisilaitosta, jotka ovat valtuuttaneet yksikköjä työskentelemään (tässä aihepiirissä) muiden viranomaisten kanssa. Blackburnissa uusi poliisin yksikkö taistelee lapsiprostuutiota vastaan yhdessä sosiaalipalvelun, opetustoimen ja terveysviraston kanssa. Mutta onko heillä tarpeeksi henkilökuntaa tähän tehtävään?

Me kysyimme sisäministeriöstä, miksi vuosikymmen Wolverhamptonin ja Nottinghamin pilottiprojektin jälkeen, kun ongelman poistamisen mahdollisuus osoitettiin, hallitus ei tee tarpeeksi. Vernon Coaker MP, poliisiasioiden ali-sihteeri, vastasi: ”Sanoisin, että olemme parantaneet tukeamme uhreille. Jos me puhumme poliisille ja syyttäjille, me tiedämme että tämä on vaikea alue asettaa (pitäviä) syytteitä. Osa ongelmaa on uhrien luottamuksen saaminen todisteiden saamiseksi heiltä.”

Hallitus painottaa kasvavia lukuja onnistuneista lasten hyväksikäyttäjien ja prostuutio-rikosten syytteeseen panoista. Vernon Coaker sanoi: ”44 henkilöä todistettiin syyllisiksi 2003 lain aikana. … Vanhan lain aikana kahdeksan vuotta sitten saatiin vain kuusi tuomittua.”

Seuraavana päivänä sisäministeriö kertoi Panorama-toimitukselle, että lasten parittamisen ehkäisy on sisällytetty poliisin tavoitteisiin. Hallitus ilmoitti myös tuottavansa varoitus-videon kouluissa käytettäväksi. Sillä aikaa yksi historian vanhimmista rikoksen lajeista jatkaa lasten ja heidän myöhemmän aikuisen elämänsä tuhoamista.”

 

BBC-panorama1_Jane

Sanomalehti-kirjoitukset Suomesta ja Englannista, joita tällä sivulla esittelemme, perustuvat BBC:n toimittajien monivuotiseen tiedonkeräilyyn. Näiden toimittajien rohkeutta täytyy kunnioittaa, sillä heidän edeltäjänsä ”Channel-Fourissa” saivat nähdä työnsä valuvan viemäristä alas viranomaisten kiellettyä aasialaisista lapsiprostituution toimijoista kertovan raportin esittämisen: On helpompi kieltää todellisuus ja rangaista huonojen viestien tuojaa, kuin tunnustaa ongelma ja puuttua siihen.

Arvoisa lukija, meidän ei kannattane edes ajatella lyövämme vetoa siitä, mikä on suomalaisten poliitikkojen ja viranomaisten valinta, sillä ongelma on jo pitkään ollut läsnä myös Suomen maaperällä.

Haluaisin tässä yhteydessä tehdä kunniaa niille harvoille suomalaisille toimittajille, joilla on ollut sekä moraalia että rohkeutta olla moraalinsa mittaisia, mutta lukija ymmärtänee, ettemme mainitse heidän nimiään.

Ehkä meidän olisi jo syytä ryhtyä pohtimaan, millaista politiikkaa ja millaista järjestysvaltaa haluamme? Elämmehän nyt puheenaolevan ongelmankin kanssa yhdettätoista hetkeä. di-gold

BBC_Zulfi-2.jpg

”Yli 5000 brittityttöä houkutellaan vuosittain rikollisliigojen seksiorjiksi.”

iltalehti-otsikko-mamuseksi1.jpg

iltalehti-teksti-mamuseksi1.jpg

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-546809/Is-political-correctness-stopping-police-ending-misery-teenage-sex-slaves.html

Advertisement