Yleensä vasemmiston dominoimana pidetty Suomen kansanomistama Yleisradio, kaverien kesken ”Yle vaan tässä, moi!”,  muistaa muistuttaa kuukautta vaille vuoden takaisesta ceissistä, jonka mediakäsittelyn avaaminen on yhä tekemättä. -Toki itse ceissikin on avaamatta -emmekä mekään siihen kajoa, joten viihdytän lukijaa ihan ite keksityllä tarinalla. Nauttikaa, lapset!”

Seuraava tarina sijoittuu hämäräperäiselle Sinipunaviher-planeetalle, Linnunradan kääntöpuolelle.

”Kovan vuoden ilta”

”Tapahtuma-alan kummisetä käänsi paksua takapuoltaan Billnäs-konttorituolissaan, aikaansaaden kuuluvaa narinaa, jota sivullinen kuulija olisi erehtynyt pitämään suolistokaasun purkauksena. Kummisetä raapi kaljuuntuvaa päälakeaan, ja katseli siansilmillään uusmaalaista maalaismaisemaa. Omakotitalon mahdollistava varallisuus oli hänelle kertynyt tuloista, joita ei veroilmoituksessa mainittu. Tämä ei huolettanut kummisetäämme, sillä hänhän oli poliittisesti verkostoitunut. Toki hän oli kuullut jopa iltapäivälehtien toimittajien kyselevän toisiltaan, ”miksi muutamat henkilöt, joilla ei ole ollut vuosiin verotettavia tuloja -puuhailivat yhdistyksissä-, ovat ostelleet isoja asuntoja Helsingistä ja pk-seudulta?”.

Kummisetämme ei tästä huolta ottanut, sillä hän tiesi, ettei sitä kukaan tule kirjoittamaan, -eikä olekaan kirjoittanut. Nyt hänellä oli haastava tehtävä: Isot pojat olivat huolissaan. Suomi oli karkaamassa jo 1940-luvulla solmituista liekanaruista, ja lännettymässä. Kaiken lisäksi pahapaha länsi oli päässyt jyvälle operaatiosta, johon kummisetäkin oli linkittynyt.

Nyt oli tullut toimintakäsky, -suoraan piiiiiiitkän pöydän äärestä, oli käskyn tuoja kertonut. ”Suuri isänmaa” (-ei ole Suomi) ja YYA:n perintö olivat vaarassa. Kuten myös poliittiset virkaläänitykset, joihin ja muihin herkkuihin pääsyn gatekeeperinäkin kummisetä oli joskus ollut. Suomihan on eräänlainen kerhojen yhteiskunta, jossa kukaan ei voi vaurastua tai päästä millekään oksalle ilman siunausta. Tämä oli ja on kummisetämme ja hänen verkostonsa ominta aluetta, -eikä tämä verkosto tunne valtioiden rajoja.

Kummisetämme oli liikkunut vuosia virastojen, median, viihdebizneksen ja ”voittoatuottamattomien yhdistysten” välisellä harmaalla vyöhykkeellä, joten hän tunsi pelin hengen. Nyt hänen ydinosaamistaan tarvittiin.

”Ääliöasetta” kysytään nyt

Jos henkilöitä nussittiin sisään systeemiin -ja ikuiseen vastapalvelusten velkaan- auttamalla heitä omilla kyvyillään saavuttamattomiksi jääviin asemiin, kummisetämme erikoisosaaminen keskittyi hankaluuksien järjestämiseen henkilöille, jotka eivät kuulu kerhoon. Tätä työkalua, ”ääliöasetta”, kysyttiin nyt, -ja kummisetä tiesi olevansa osaaja.

Kummisedän verkosto käsitti paljon paljon keskinkertaisuuksia, joilla oli asema jossakin, -ja kiitollisuutta muutaman palveluksen verran. Media-tyrkkyjen, wanna-bee-rockkareiden, ”street-legal”-poseeraajien ja muun siipijengin keskuudessa kummisetämme oli kuninkaantekijä. Ehkä tässä näyttäytyy jonkinlainen korruptio, mutta onhan Syksyn Sävelkin voitettu plagiaatilla! (Voittaja oli sopiva) -Enkä muistuta Sinatran mafia-suhteista, joiden tapaista ei sentään ole Suomessa (eikö muka?).

Henkilöllä voi olla ”kerran-elämässä-tilaisuus”, jonka jälkeen kaikki menee kuin itsestään, -ja tässä kohdassa kummisetämme kaltaiset voivat estää tai päästää. -Ja vaikka osaaminen & tekeminen olisi alle riman, siltikin voidaan päästää jos kuuluu kerhoon. Kansanomistama (WEB) Yle oli sukupolven ajan kerhojen sisäänheittoväline. Eräskin kevyen musiikin kummitus -ei meidän kummisetämme mutta samasta puolueesta– nosti taannoin tallinsa bändit tuntemattomuudesta TV:stä-tutuiksi tähdiksi Yle:n ohjelmassa parhaaseen katseluaikaan, mihin ei-niin-kerhoon-kuuluva kilpailija reagoi ostamalla rahalla omille lupauksilleen aikaa Maikkarilla. -Se ei ollut kansanomistama, -siis sitä saattoivat muutkin käyttää kuin kommarit. -Tämän jälkeen kilpailija oli pakko hyväksyä kerhoon.

Mutta takaisin ääliöaseeseen: Jos joku henkilö tai ryhmä ryhtyi hankalaksi, kummisetämme kaltaiset toimijat alkoivat pommittaa sitä ääliöillä. Niitä löytyi riittävästi em. siipijengeistä. Kummisetämme tiesi, että hänet tunnettiin tämän lajin osaajana. Ääliö(t) lähettiin liimautumaan kilpailijan seurueeseen, tai sikailemaan hänen järjestämissään tilaisuuksissa. Ääliölle riitti palkaksi lupaus, että häntä autetaan eteenpäin sitten joskus. -Ääliöthän toki tiesivät, että kummisedillä on tähän mahdollisuudet, jos viitsivät. Usein eivät viitsineet.

Julkkisten bile-jengi on tyrkkyjen taivas

Kummisetäämme oli lähestynyt ”arvovaltainen taho”, jonka toivomus on yhtä kuin käsky. Tällä kertaa tehtävää oli pohjustettu paljon tavallista huolellisemmin. Kohdetta -valtiollisesti huomattavaa henkilöä-, jolle piti järjestää kompromaatti ääliöiden avulla, oli profiloitu ja hänen taustojaan oli kaiveltu mitä perusteellisimmin, -jopa tietomurroilla tuhansien ihmisten mitä henkilökohtaisimpiin tietoihin. Kohteen heikkoudet oli kartoitettu, ja selatessaan papereita kirjoituspöydällään kummisetä hämmästeli, mitä kaikkea on saatu selville. Kummisetä tiesi jo, miten kohteeseen pääsee käsiksi, ja mitä tapahtuu seuraavaksi. Loppu oli hänelle rutiinia.

Vanha verkosto on vielä voimissaan”, ajatteli kummisetä. ”Ääliöitä löytyy, eikä heitä edes tarvitse ohjeistaa: Kunhan toteuttavat omia impulssejaan”, naureskeli vanha operatiivi. Julkkisten bile-jengi on tyrkkyjen taivas, eikä sinne tarvitse ketään kahta kertaa kehottaa, -kunhan gatekeeper pitää fiksut poissa. Kas, videointiin ja somettamiseen onkin jo värvätty ammattilaiset, hekotteli kummisetä, ja vanha Billnäs-tuoli narahti. Tällä kertaa hämärähommien ammattilainen oli pieraissut.” di-gold

Copyright 2023: Pekka Kemppainen.

Luettavaa/katsottavaa, -eikä liity aiheeseen edes etäisesti:

’Kompromaatti’ valtion horjuttamisen välineenä: Tapaus Sanna Marin

Media-kuoro mokaa: Ei ollut kokaa

Nouseeko uudeksi demari-pääministeriksi Gazpromin kaveri?

MITÄ Lintmannille luvattiin viime kesänä??

1970-luvun biisin profetia osuu hämmästyttävästi kevään 2023 tapahtumiin

Jauho-hypettäjä vietti vuorokauden vankilassa Yhdysvalloissa