Oulun käräjäoikeudessa istuu tänään syytettyjen penkillä henkilö, jolta poliisi löysi etsinnässä useita passeja eri nimillä. Oulun kaupungin silmäätekevät tunsivat hänet ”prinssi Rami li Husseinina”, uskottavimmassa lötyneessä dokumentissa hän esiintyy Rami Jaberina. Oululaisten rahaa hän ehti juhlia ainakin 60 000€, mahdollisesti parisen miljoonaa.

Oikeus käsittelee asian salaisena, syystä joka on salainen. Rami muistetaan, paitsi lennokkaista suunnitelmista joita hän syötti oululaisille isokenkäisille, myös paikallisessa tuunausputiikissa kullanväriseksi teipatusta mersusta, jota hän ei saanut myytyä vaikka väitti sen moottoritehoa todellista isommaksi, ja mallia suureksi harvinaisuudeksi.

”Prinssi” Rami Jaberia syytetän nyt:

  • törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja
  • törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Jaberin yhtiö RNG Group Oy haettiin jo aiemmin konkurssiin maksamattomista veroista. Yhtiö tuotti Oulun kaupungille pari videopätkää, a’ 11000 ja 50000. Jaber myös osti osakkuuden jalkapalloseura AC Oulusta. On epäselvää, maksoiko hän kauppasummaa.

Palestiinan prinssinä esiintyvä Rami Jaber Al Hussein meni täydestä maalaiskaupungin sisäpiirin lisäksi myös mediassa. Hän on ollut yksi maahanmuuton menestystarina, tosin muiden tarinoiden kaltainen. Keväällä 2016 Jaber esitteli ”kultaisen” mersunsa, kortteliralli-ohjuksen, jolle ei ole vertaa.

Jaberin yritysten, RNG Groupin, RNG Median ja RNG Entertainmentin liikekumppaneita olivat Oulun kaupunki ja liikelaitos Business Oulu.

Näille tyrkytettiin videoita. Ensimmäinen video, ”Oulu – Capital of Northern Scandinavia”, ilomestyi 26.9.2013 Youtubessa. Business Oulu maksoi tekeleestä RNG Medialle 11 000 euroa, ja lisäkuvauksista yms, vielä 1 800 euroa.

Elokuussa 2015 Oulun kaupunki ja Business Oulu tekivät  RNG Media Oy:n kanssa markkinointiyhteistyösopimuksen, ja RNG Medialta tilattiin ”The Great Escape”, – 25 minuutin  lyhytelokuva markkinoimaan(?) Oulun kaupunkia.

Elokuvaa kuvattiin Oulun lisäksi Los Angelesissa, -siinä oli vauhtia ja toimintaa. Oulun kaupungille ja Business Oululle tämä kevensi kassaa 50 000 euron verran, plus  arvonlisäverot.

Oulun kaupungin sisäinen tarkastus suoritti valvonnan Business Oulun hankintoihin toukokuussa 2016 ja totesi, että lyhytelokuvan hankinta ei ollut sujunut hyvän hallintotavan mukaisesti. Jaberin RNG Groupin ja Median osalta valvonnassa todettiin muun muassa, että kaupungin hankintapäätöksessä ei ollut lainkaan arvioitu tilatun tuotteen arvoa ja että hankintoja oli tehty ennen hankintapäätöstä. Lisäksi hankintapäätös tehtiin RNG Media Oy -nimisen yhtiön kanssa, jota ei ollut hankintahetkellä kaupparekisterissä.

Konkurssiin asti päästiin joulukuussa 2016: Oulun käräjäoikeus asetti  Jaberin yhtiön RNG Group Oy:n konkurssiin maksamattomista 30 407 euron veroista.

Ostaessaan AC Oulun osakkeita 50 000:lla eurolla tammikuussa 2016, Jaber oli todettu varattomaksi, ja Oulun oikeusaputoimisto oli myöntänyt hänelle maksuttomat oikeudenkäynnit avioeroa ja lapsen elatusasiaa varten. Maksuttomuuspäätös on myös tammikuulta 2016.

Jaberia epäillään myös lapsikaappauksesta Moldovassa, josta asiasta Moldovan viranomaiset pyysivät 3.4.2012 päivätyllä luovutuspyynnöllä, että muukalaispassilla liikkuva kansalaisuudeton Rami Daoud Jaber luovutetaan Moldovaan, epäiltynä lapsikaappauksesta 17.11.2007.

Korkein oikeus päätti 18.6.2012, että Jaberi voidaan luovuttaa. Maahanmuuttovirasto oli toki erimieltä. 19.10.2012 Jaberille myönnettiin jatkuva oleskelulupa Suomessa, perusteena yhteinen lapsi suomalaisnaisen kanssa.

Keväällä Jaber palasi Suomeen, ja otettiin kiinni poliisin toimesta. di-gold

Asiasta kertoi Iltasanomat tänään, Kaleva 27.03.2018,