Facebook-päivityksissa shiittien kalifi Ali vaihtuu Jeesukseen, kun #kotoutuminen Suomeen edistyy. Mies, josta käytämme vain etunimeä ”Alaa”, vaikka hän on Suomessa sukunimiäkin esitellyt, perustaa perheen porilaisen yksinhuoltajan kanssa, ja rakkaus kukoistaa.  Tutkailemme maailmankiertäjän vaiheita.

Uskonto ja kotimaa saattavat vaihtua, mutta kiinnostus nopeisiin moottoriajoneuvoihin säilyy. Niitä ei toki lyhytaikaisessa työkokeilussa varastomiehenä saadut tienestit mahdollista, mutta niitä riittää fb-päivityksiin. Tosin henkilömme ei ehkä näinä päivinä ehdi juuri someen.

Fb-profiileissa mainitaan muita asuinpaikkoja, mutta kuvat viittaavat Poriin, ellei olla ulkomailla, peräti eteläisessä Irakissa. Kotimaissahan toki turvapaikanhakijaa odottaa #varmakuolema, mutta voihan sen kohdata Porissakin. Ainakin Porin Itäpuistossa varma kuolema vieraili äskettäin.

Murhana tutkitun kuolemantapauksen johdosta poliisi on pidättänyt ja käräjäoikeus vanginnut erään irakilaisen, joka hänkin konfirmoitiin kristilliseen uskoon samassa Teljän seurakunnassa, jossa esimerkkitapauksemmekin. di-gold

Kaikki käytetyt kuvat ovat yhden ja saman henkilön fb-profiilsta.