Takapajuisessa islamin-tulkinnassa uskontokunnalle maksettava vero ei ole pelkkä kerhon jäsenmaksu, eikä korvaus uskonnollisista palveluista, vaan eräänlainen sakramentti: Sen maksaminen tarkoittaa alistumista, ja se kerätään myös ”vääräuskoisilta”, vastikkeeksi siitä ettei heitä tapeta. Nyt pääministeri Antti Rinne on paljastanut islamismia koskevia ajatuksiaan tänään julkistetussa kirjassa. Mepä tarkastelemme asiaa.

–Muslimit ovat kysyneet, voisivatko he saada verotusoikeuden. Se osoittaa, että he haluavat integroitua yhteiskuntaamme keräämällä itse varallisuutta omaan uskonnolliseen toimintaansa, Rinne sanoo kirjassa.

Suomessa on historiallista syistä kahdella pääuskontokunnalla, evankelisluterilaisilla ja ortodokseilla, oikeus kirkollisveron keräämiseen. Jos heillä ei sitä perinteisesti olisi, säädöksellä ei nykyaikana olisi mitään mahdollisuutta tulla hyväksytyksi. Ns. vapaakirkot, muut kristilliset yhteisöt, tulevat hyvin toimeen yhdistyslain mukaisilla jäsenmaksuilla, eikä heidän suunnaltaan ole esitetty Rinteen mainitsemia vaatimuksia.

Joidenkin muslimiyhteisöjen aktiivisuus asiassa liittyy siis johonkin muuhun, voimme päätellä. Liittyiskö vaikka vääräuskoisten maan valloittamiseen, askel askeleelta. Islaami on uskonto, josta eroamisesta tulee rangaista kuolemalla, oppikirjan mukaan, ja johon sisältyy imperatiivi kaikkien kansojen alistamisesta. Päämisterin löysä asenne on Suomelle vaarallinen. di-gold

Iltalehti tänään: Antti Rinne esittää: Islamilaisille seurakunnille oikeus kerätä veroa.

Päivitys 05.11:

Ketä kiinnostaa #Vasemmiston kanta tähän #demarien sharia- ja islamismimyönteisyyteen, voi kysyä tänään Lissulta. Myös suurelta oppositiopuolueelta #Kokoomukselta kuuluu joskus islamistisia äänenpainoja, joten heiltäkin pitää kysyä sopivassa tilanteessa esm. Kimmo Sasin shariaa-Suomeen -lausunnosta.

sharisasi.gif

Joku vois meille kertoa, miten on mahdollista että sekä demarit, Kokoomus ja mm. vihreät, joilla on hyvin erilaiset näkemykset muissa asioissa, näyttävät olevan riemusta kiljuen tuomassa keskiaikaista aavikkouskontoa Suomeen, kaikilla herkuilla. Vastaukset tonne alakertaan, kommentteihin.