Skandinaviska Enskilda Banken AB, SEB, Wallenbergien suvun talousvallan linnake, on ottanut kopin Goldman Sachsin toimitusjohtajan David Salomonin maailman talousfoorumissa Davosissa esittämästä ultimaatumista: ”Yritykset, joiden hallituksessa on vain valkoihoisia miehiä, eivät voi ensi kesän jälkeen käyttää Goldman Sachsin pörssipalveluja”, oli Salomon ilmoittanut. Mitään tämänkaltaista emme ole kuulleet sen jälkeen, kun eräs Adolf Hitler julisti ”arjalaistavansa” Saksan pankkisektorin. Tarkastelemmekin ilmiötä.

Goldman Sachsin toimitusjohtaja David Salomon kertoi maailman talousfoorumissa Davosissa 21.01., -ihan siellä samassa palaverissa jossa eräs Greta Thunberg saneli moraalia ja hiilipelkoa maailman talouseliitille, että globaali investointipankki asettaa kesästä alkaen monimuotoisuusvaatimuksia asiakkailleen.

Vaatimus tarkoittaa, että suuryhtiöiden on otettava johtokuntiinsa kiintiöhenkilöitä, mielellään ei-valkoihoisia. Goldman Sachsilla on jo itsellään afrikkalainen. Salomonin ultimaatumi on otettava hyvin vakavasti, koska GS pystyy vaikutusvallallaan jopa horjuttamaan valuuttoja.

Jukistukseen on jo reagoitu DI:n mukaan ruotsalaisten pankkisektorin suurimmassa toimijassa, SEB_pankissa:  Toimitusjohtaja Johan Torgeby pitää lehden mukaan ”monimuotoisuusvaatimusta”  suorastaan innostavana:

Dagens Industri 03.02.2020: Storbanken SEB överväger att nobba börskandidater utan tillräcklig mångfald i styrelsen, och tar därmed rygg på den amerikanska jätten Goldman Sachs. ”Oerhört inspirerande”, säger vd:n Johan Torgeby.

Suurpankki SEB harkitsee sellaisten pörssikanditaattien torjumista, jioilla ei ole riittävää monimuotoisuutta (yrityksen) hallituksessa, asettuen amerikkalaisen sijoitusjättiläisen Goldman Sachsin kannalle. ”Erittäin innostavaa”, sanoo toimitusjohtaja Johan Torgeby.

Moniarvoisuuden ja monimuotoisuuden puolustajat ovat tähän asti kunnioittaneet etnisen värisokeuden periaatetta: Vaatimus on ollut, oikeutetusti, ettei talouselämän, hallinnon tai muun henkilöltä korkeaa osaamista ja kykyjä vaativan toimialan tehtäviin rekrytoitaessa saa lainkaan huomioida henkilön sukupuolta, eikä uskontoa tai etnistä taustaa. Tämä vaatimus on tukenut instituutioiden pyrkimystä saada pätevin henkilö kulloiseenkin tehtävään.

Värisokeus ei ole ollut mikään normi vielä läheisessäkään menneisyydessä. Siitä huolimatta on esimerkkejä menestyjistä, jotka ovat raivanneet tiensä ennakkoluuloisessa ympäristössä.  Otamme vain yhden esimerkin: Gondoleeza Rice, Yhdysvaltain ulkoministerinä Suomessakin vieraillut, -ja tympeän anti-amerikkanisti Tuomiojan tavannut, politiikan ja talouden toimija.

gonloleezza.rice800445uhjk

Ricen osaaminen kelpasi myös suuryhtiöille, kuten Chevronille joka nimesi jättitankkerin hänen mukaansa, eikä kukaan epäillyt häntä kiintiö-poseeraajaksi, jollaisia Salomon on nyt tyrkyttämässä GS:n asiakasyrityksiin. Niin mitä tämä Salomonin viisaus aiheuttaa: Se leikkaa uskottavuuden kaikilta ”ei-valkoisilta”, jotka kohoavat vastuupaikoille suuryhtiöissä.

Rice ei saavuttanut asemiaan tasa-arvo-nillittämisellä, vaan työllä ja paremmuudella. GS:n linjaus lopettaa sen aikakauden, jolloin vaikeuksien voittajat olivat voittajia, ja päästää irti erilaisilla händicäpeillä  ”ansioituneet” spekulantit kiristämään kiintiöpaikkoja milloin mistäkin. Tasa-arvon kannalta hyvin hyvin surullista.

Asian sivussa tuli nähdyksi sekin, miten ja millaista valtaa käyttävät pörssitoimijat, jotka työkseen käsittelevät toisten rahoja ja päätöksillään vaikuttavat miljoonien ihmisten elämään. Mahdollinen vastareaktio tähän röyhkeyteen alkaa pelottaa jo nyt. di-gold

Lisää luettavaa: