Anti-Defamation Leaguen (ADL)  tehtyä hälytyksen vaarallisesta uusnatsiverkostosta, ja paikallistettua sen päämajan, keskuskomitean ja ”fyyrerin” Suomenlahden eteläpuolelle, Viron sisäisen turvallisuuden viranomainen, KAPO, otti asiasta selvää. ”Feuerkrieg Division” (FKD) osoittautui 13-vuotiaan pojan ylläpitämäksi somettamiseksi. ADL on löytänyt uusnatsismia myös Suomesta, ja täälläkin on reagoitu.

“Commander FKD”, jonka Viron suojelupoliisi siis tavoitti, asuu virolaisessa pikkukaupungissa, oletettavasti äitinsä luona. Hän käy koulua. Myös nimimerkkiä ”Kriegsherr” käyttänyt poika lopetti toimintansa tammikuussa, viranomaisten puututtua asiaan.

KAPO lopetti nimimerkkejä  ”Commander FKD” tai ”Kriegsherr” ( ”sotaherra” saksaksi) käyttäneen pojan toiminnan tammikuussa, raportoi virolainen viikkolehti Eesti Ekspress . Poika, joka oli Feuerkrieg-divisioonan johtaja, ei ikänsä takia joudu syytetoimien kohteeksi. Pojan johtama pieni kansainvälinen uusnatsijärjestö perustettiin jo vuoden 2018 lopulla (!!?).

New Yorkissa toimiva juutalainen painostusjärjestö, Anti-Defamation League (ADL)   kertoo Feuerkrieg-divisioonan edustavan valkoisen suprematistismin äärimmäistä tulkintaa. ”Heidän nykyinen johtajansa asuu Virossa, mutta ryhmän jäsenet ovat yhä enemmän amerikkalaisia. Ryhmä ylistää konsepteja, joita on kirjoittanut yhdysvaltalainen uusnatsi James Mason, kuvaili ADL  ennen järjestön virolaisen fyyrerin vangitsemista. Selostus on ajalta ennen fyyrerin pidätystä.

”FKD perustettiin lokakuussa 2018 Baltiassa, todennäköisesti Virossa. Ajan myötä ryhmä on laajentunut kattamaan Belgian, Yhdistyneen Kuningaskunnan, Irlannin, Alankomaat, Norjan, Latvian, Saksan ja Venäjän. Vuonna 2019 FKD laajensi rekrytointiaan Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, mukaan lukien Kanada ja erityisesti Yhdysvallat ”, ADL totesi.

Feuerkrieg-ryhmä on saanut voimakkaita vaikutteita Atomwaffen-Divisionalta (saksaksi ”atomiaser-divisioona”), uusnatsiryhmältä, jonka väitetään liittyvän  viiteen murhaan Yhdysvalloissa. ”FKD puolustaa samanlaisia ​​perususkomuksia, ja levittää rasistista ja vitriolista propagandaa sekä (äärioikeistolaisen) alakulttuurin grafiikkaa. Vaikka suurin osa heidän toiminnastaan ​​tapahtuu verkossa, jäsenet ovat ryhtyneet myös jakamaan väkivaltaista, rasistista ja antisemitististä propagandaa ”, ADL kertoi.

FKD on määritellyt vihollisikseen mm.  juutalaiset, muslimit, LGBTQ-yhteisön, uskonnolliset johtajat ja poliisin. ”He viittaavat väkivaltaan ja pyhään sotaan, jonka he nimeävät ”valkoiseksi jihadiksi”. Yksityisissä keskusteluissa FKD:n jäsenet laativat suunnitelmia, jotka kohdistuvat ”systeemiin”, -mukaan lukien ihmisten sieppaukset, teloitukset tai muuten vahingoittaminen, ja samalla he osoittavat suosiotaan aikaisemmille valkoisten suprematistien iskuille”, ADL kirjoitti .

Salatuilla nettifoorumeilla FKD:n jäsenet ovat ylistäneet sellaisia henkilöitä, kuten  Christchurch-ampujaa Brenton Tarrantia, ja Charlestonin kirkon ampujaa, Dylann Roofia, norjalaista joukkomurhaajaa Anders Behring Breivikiä, ja Oklahoma Cityn pommittajaa, Timothy McVeighiä. ”Ideologia koostuu mm. James Masonin, Adolf Hitlerin ja Charles Mansonin opetuksista”, kirjoitti ADL.

Nuori ”komentaja” näyttää olleen järjestönsä ainoa virolainen jäsen, mikä ei ketään yllätä? Meillä on siis taas uusi komentelija, joka johtaa virtuaalista joukkoaan. -Tai siis oli.

Virolaiseen komentajan oppi-isä näyttää olleen yhdysvaltalainen uusnatsi, James Mason. Hänen tekstiään on luettavissa mm. Venäjältä käsin toimivalla mutta englanninkielisellä foorumilla IronMarch, jonka perustaja on uzbekki Alisher Mukhitdinov . Hän käyttää aliasta Alexander Slavros, ja asuu Moskovassa neuvostoaikaisessa kerrostalossa. Myös aiemmin mainittu Atomwaffen-divisioona on siinnyt samalta foorumilta. AD on siis uusnatsiryhmä, jonka väitettiin olevan sidoksissa viiteen murhaan Yhdysvalloissa. AD oli myös FKD:n suuri herätteen antaja-

Foorumin keskustelijoita puhutti eniten systeemi l. järjestelmä, joka heidän ajattelussaana tarkoittaa ”juutalaisten johtamaa länsimaista elämäntapaa”,  sisältäen valtion, pankit ja yrityksiä. FKD:n komentajan laatiman virallisen vihollisluettelon mukaan vastapuolella ovat (tärkeysjärjestyksessä):

  • Poliisit,
  • poliitikot,
  • rodulliset petturit,
  • juutalaiset,
  • konservatiivit,
  • kommunistit,
  • liberaalit,
  • mustnahalised (mustanahkaiset, vironkielessä ei käytetä n-sanaa),
  • homot,
  • transsukupuoliset.

Listassa on vielä arvoituksellinen sanonta ”karvaiset”, jolla mahdollisesti viitataan heavy-metal-faneihin. Siinäpä urakkaa kerrakseen.

Viron sisäisen turvallisuuden poliisin, KAPO:n, edustaja Ridamäe kertoi lehdelle, että äärisuuntausten vastustamisessa lasten vanhemmilla on tärkeä rooli: Pitää katsoa, missä jälkikasvu nettisurffailee.

Poliittisten ääri-ideologioiden markkinoimista nuorille on tiettävästi esiintynyt myös Suomessa. Suomalaisten yhteyksistä edellä esiteltiin FK-Divisioonaan ei ole havaintoja, mutta moni huomiotaherättävä henkilö on nähty käyneen Virossa. di-gold

13v-fyyreristä kirjoitti 10.04.2020 Estonian World.

 
P.S.
Ettei vasen laita liikaa riemastu, muistutamme ilmiöiden symmetriasta:

lissu-tuomitsee800445Jesse sanoo: Älkää tuomitko