Olemme törmänneet hämmästyttävään kontaktiketjuun, jossa USA:n ja maailman ”Lähi-Idän vaarallisimpana miehenä” pitämän vallankumouskenraali Qassem Soleimanin ja ketjun suomalaisen linkin välillä on vain kaksi henkilöä. Tarkastelemme.

Soleimani on nyt saatettu hautaan, suuren määrän iranilaisia itkiessä ja valittaessa, mutta osan myös hyppiessä riemusta, tosin suljettujen ikkunaverhojen takana. Kostopuheet on myös kuultu, ja pian jossakin paukkuu. Soleimanin rooli shia-islamististen rauhattomuuksien lietsonnassa kolmella mantereella on myös käsitelty mediassa. Siis keskitymme hänen irakilaiseen kumppaniinsa, Al-Mohandisiin:

Jamal Jaafar Ibrahimi, jonka tunnemme poaremmin nimellä Abu Mahdi al-Mohandes, oli Kata’ib Hezbollah (KH) -järjestön johtaja. KH:ta pidetään iranilaisten sponsoroimana shiia-miliisi ryhmänä. On kuvaavaa Irakin poliittiselle tilanteelle, että uskonnollisen ja aseistautuneen ääriliikkeen johtaja voi olla samaan aikaan valtiollisen puolustusjärjestön, Kansan mobilisaatio-joukkojen (PMF), l.Hashid Shaabin, johdossa, apulaiskomentajana.

Uskonnolliset yksityisarmeijat ja valtiolliset puolustusvoimast lomittuvat Irakissa tavalla, josta seurannee vielä pahoja ongelmia, -vaikkei naapurimaan Iranin pappis-hallitus olisikaan vahvasti sisällä Irakin shia-miliiseissä. -Ja sehän on siellä kuin kotonaan.

Kolmas tammikuuta Qassem Soleimani, Iranin Vallankumouskaartin ulkomailla huseeraavan Quds-kaartin komentaja ja monenlaisen kähinöinnin kummisetä, ja samassa ajoneuvossa istunut Al-Muhandis, saivat surmansa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin henkilökohtaisesti hyväksymässä ilma-iskussa Bagdadin kansainvälisellä lentokentällä.

Soleimanin on arveltu olleen tulossa joko Syyriasta tai Libanonista, jossa Iraniin suuntautunut Hezbollah-puolue käyttää vaikutusvaltaa, ja tiirailee rajan eteläpuolelle, Israeliin. Joskus ampuvat sinne rakettejakin. Hezbollahilla on myös vahva armeija, joka osallistuu sotaan Syyriassa, tukien presidentti Bashar Al-Assadia.

Al-Muhansis-Ibrahimi liitetään useaan vakavaan rikokseen:  Vuonna 2007 Kuwaitin tuomioistuin tuomitsi Ibrahimin kuolemaan poissaolevana osallistumisesta hyökkäyksiin ​​Yhdysvaltojen ja Ranskan suurlähetystöihin v.1983 Kuwaitissa. Näissä terroriteoissa kuoli kuusi ja loukkaantui lähes 90 henkilöä. Ibrahimia epäillään myös yhteydestä Kuwaitin emiirin salamurhaan vuonna 1985.

Nyt mediassa itketään al-Muhandisin ja Soleimanin salamurhista. Niin katoo mainen ”kunnia”.

Kata’ib Hezbollah, jota surmattu al-Muhandis siis johti, oli pitkään tökkinyt Irakissa olevia amerikkalaisia raketein ja pommein. USA:n reagoidessa vihdoin tähän häirintään, pommittamalla KH:n ohjusvarastoja Syyrian-Irakin rajalla olevassa tukikohdassa, sai nykyinen kriisi ja kierre alkunsa. KH:n tunnus alla:

kataib-hezbollah
Abu_Mahdi_al-Muhandes_&_Qasem_Soleimani01.jpg
Kuvassa kaverukset Qassem Soleimani ja Abu Mahdi al-Muhandes silloin kun kaikki oli vielä hyvin. Alla Muhandis-Ibrahimi ja hänen seurassaan mielenkiintoinen, myös Suomessa vieraillut Haydar Qassem:

qassem-muhandis800445.png

Tarkastelemmekin Haydar Qassemin matkusteluja:

qassem-stadissa0000.png

qassem-taee-brysselissa0000.png

qassem-taee00000.png

Shia-militantti Haydar Qassem siis liikkuu, ja viihtyy mm. Suomessa. No mutta: shia-extremisti-miliisisoturin seurassahan on tuttu mies, sekä Helsingissä että Brysselissä.

taee-sciri800445

Siinähän on tuore kansanedustaja Hussein al-Taee (Abu-Gulal). Shia-extremismin ketju siis meni jotakuinkin:

  1. Qassem Soleimani, Iranin Vallankumouskaarin kenraali ja Quds-joukkojen komentaja, kuoli 03.01.2020,
  2. Abu Mahdi al-Mohandes, Kataib Hezbollah -yksityisarmeijan komentaja, kuoli 03.01.2020,
  3. Haydar Qassem, Irakin shia-miliisien ja Iranin yhteyshenkilö, ilmeisesti myös pitää Suomen-yhteyksiä? Elossa.
  4. Hussein al-Taee, suomalainen kansanedustaja, SDP, elossa.

SDP:llä olis jotain selitettävää meille, ja Trumpillakin voi olla jänniä kysymyksiä. di-gold

sdp-al-taee000

Luettavaa: