Tämän sopimuksen sisältö paljastuu jäljennöksistä, joita on säilytetty marsalkka Mannerheimin kansiossa S-32. Nyt, runsaan 50 vuoden jälkeen voimme julkistaa ne, jotta totuus paljastuisi ja saisimme käsityksen Suomen historian eräistä vaikeimmista ajanjaksoista ... Saksan Luftwaffen kaappaa asiakirjat sisältävän lentokoneen tiedustelun antaman vihjeen perusteella Itämeren yläpuolella … Kone tutkitaan läpikotaisin, ja sieltä löytyvät mm. tässä mainitut asiakirjat ja ne valokuvataan. Noin neljä tuntia kestäneen pysähdyksen jälkeen kone sai jatkaa matkaansa…

Vieraskynä: Saphira

Kirjasta ISBN 9seiska8-952-9yksi-8984viivaseitsemän:

Valmiussuositus – Churchillilta Stalinille (8.2.1940; suomennettu englannin kielestä)

(Englannin) Amiraliteetti on antanut valmiussuosituksen 15.10.1939 laaditun ja allekirjoitetun sotasopimusasiakirjan ja 28 tammikuuta  1940 päivätyn, herra Stalinin allekirjoittaman ja lähettämän sotasuunnitelman täytäntöönpanosta seuraavasti:

1.

Neuvostoliiton ilmoitukseen, että Suomi on kokonaisuudessaan vallattu, Suomenlahden rannikkoseutu ja Suomenlahden saaret hyökkäysvalmiiksi miehitetty toukokuun 15. päivään 1940 mennessä, varautuu meriministeriö siten, että englantilaiset merijalkaväen joukot nousevat maihin viimeistään toukokuun 14. – 15. päivien yönä 1940 Norjassa aikaisemmin sovituissa kohteissa. Sen lisäksi englantilaiset miehittävät Tanskan. Ranskalaisten joukkojen kanssa Englannin merijalkaväki ottaa haltuunsa Ruotsin Göteborgin ja miehittää Etelä-Ruotsin. Samanaikaisesti laivasto ottaa valvontaansa Pohjanmeren ja sulkee saksalaisten laivojen ja sukellusveneiden pääsyn pois Itämereltä.

2.

Ranskan ja Englannin välisissä neuvotteluissa on sovittu – Suomen pyydettyä useita kertoja apua Neuvostoliittoa vastaan käymänsä sodan kevennykseksi – että hallitukset ovat julkisesti luvanneet apua. Luvattu apu, jos suomalaiset sitä vielä pyytävät, ohjataan Norjaan ja Ruotsiin, jonne se jäädytetään siinäkin tapauksessa, että mainitut maat antaisivat kauttakulkuluvan.

Ranska on luvannut 50 000 – 100 000 miestä, jotka tuotaisiin Ruotsiin ja sijoitettaisiin ruotsalaisten sotavoimien sitojiksi siihen asti kunnes Neuvostoliiton joukot miehittävät Suomen ja internoivat suomalaisen sotaväen ja suojeluskuntajärjestön. Englantilaiset joukot sijoitetaan Norjaan, ja noin 5000 – 8000 miestä nousee maihin Ruotsin Göteborgissa.

Yllä olevat kaksi pykälää ovat kyseisen kirjan sivuilta 129 ja 130.

Laitan tähän vielä englanniksi erään mielenkiintoisen puheenvuoron (lievästi sanottuna):

As for Hitler’s secret documents:

The last plane that took off from Berlin, carried Hitler’s secret archive. The Americans shot it down in Bayer. Everything was destroyed.

They say Hitler went pale when hearing about it and said: ”That was my last chance to prove what really happened, now the victors will tell the opposite”.

In the Paris Peace Accord, Finns were forbidden to present any information from S-32, because it would have showed the real criminals, Soviet Union, Britain, France and United States.

s32-kuvitus0002-800

Jatkoa seuraa. Alla linkki jossa englanniksi jotakin dataa tästä kiperästä ja arkaluonteisesta aiheesta:

Lähde (siinä mielessä että kirjan olemassaolo tuli tietooni kyseiseltä sivustolta):

https://juliusmilaitis.blogspot.com/2011/05/finland-in-eye-of-storm-erkki.html

Artikkelikuvat on kaapattu näistä  videoista:

https://www.youtube.com/watch?v=taA1cr85-L8

https://www.youtube.com/watch?v=PY4pjCTEUU4

 

churchill-stalin800445Mitä ei kerrottu: Churchill ja Stalin sopivat Suomen kohtalosta vuonna 1940, Osa 2