Paljonpuhutun Natsi-Saksan (ei virallinen valtionimi, mutta jostain syystä käytetty) Sturm-Abteilung ja Schutz-Staffel -joukoissa käytettiin yleisen luulon mukaan sisäiseen kurinpitoon ns Fehm-oikeutta: Juttu hoidettiin pois päiväjärjestyksestä oman porukan kesken, yleensä syylliselle lopullisin seurauksin.

Fehm-käytäntö perustuu tarinan mukaan muinaisten germaanien kunniakäsitykseen, ja tapoihin, aikana ennen valtioita ja oikeuslaitoksia. Joukon kunniaa ja mainetta tahranneet rikokset hoideltiin joukon omassa keskuudessa, ja muu yhteisö sai vain huomata, että joku esm. riippuu hirtettynä tammessa. Erityisen häpeällisiin tekoihin syyllistyneet upotettiin suohon, no, järvikin kelpasi, kunhan ei pinnalle nouse.

Onneksi näin barbaariset tavat eivät koskaan levinneet Itämeren pohjoispuolelle, vaikka germaanien sukulaisia saattoikin löytyä.

Aivan toiseen asiaan mennäkseni, …

Hangö Tidningenin päätoimittajan surullinen poismeno, kalastus-onnettomuuden yhteydessä, järkytti läntistä ”Uuttamaata” 16. huhtikuuta 2000. Kuolemansyy tsekattiin hyvin tarkasti (paikallisten) viranomaisten toimesta, ja varmuuden vuoksi rannalta käsin päätoimittajan hukkumista oli seuraamassa lukuisa todistajien joukko: Veli, vanha äiti, Folkhälssanin (kielipoliittinen lobby) edustaja, eduskunta-avustaja, ja joitain muita kielipoliittisia silmäätekeviä.

Edesmennyt siis poistui maallisesta vaelluksestaan valvovien silmien alla, eikä minkäänlaisiin spekulaatioihin ole vähäisintäkään aihetta. ”Tammisaaren poliisista kerrotaan, että henkirikoksen ja itsemurhan mahdollisuus on suljettu pois kuolinsyiden joukosta”, kertoi media.

Case closed, ei mitään nähtävää. di-gold

Lukemista, ketä kiinnostaa:

RKP sitten aloitti kivi ja ikkuna -leikin? -Ei sillai kannattais

Säätiöiden verovapaus keskiaikaisen feodaaliyhteiskunnan jäte.

Feodaalivallan linnake jakaa vaalirahaa: Vaikutetaanko poliitikkoihin?