Oi niitä aikoja, kun RKP:n (=rasistinen kielipuolue?) puheenjohtajana ja presidenttiehdokkaanakin toiminut Nicke Thorvalds oli taistolais-stalinistien joukossa pykäämässä Suomelle ”uutta käyttöjärjestelmää”! Suomenkielisen porvariston henki oli löyhässä, jos silloisen radikaalin, myöhemmän rkp-poliitikon, mielipidettä olisi kuunneltu. Ei muistella vanhoja, toivoo RKP, -ja kaivelee innolla persujen roskalaatikkoja.

RKP:n vaalien 2017 presidenttiehdokkaalla oli radikaali slogan vuonna 1968: ”Teloitamme jonkun”. -Kun vallankumoushuuma oli haihtunut, ja bättrefolkin tuhlaajapojat palasivat porvarilliseen ankkalammikkoonsa -kuka pankinjohtajaksi, kuka kielipuolueen johtajaksi- ei teloitus-visioita katsottu pahalla: Olivatkohan ne koskeneet vain suomenkielisiä?

Ruotsalaisen Kansanpuolueen SFP-RKP:n silloinen (2017) presidenttiehdokas Nils Torvalds muistetaan myös niistä vaiheistaan, jolloin hän yhdessä mm. Erkki Tuomiojan kanssa oli vaihtamassa Suomen valtion käyttöjärjestelmää toisenlaiseen, ”vallankumoukselliseen”. Hudarille (Hbl) Thorvalds oli todennut v.1968:

”Ehkä me joudumme teloittamaan jonkun.”

Nils Thorvalds muistetaan vuoden 1968 suomalaisen opiskelijakapinan eräänä äänekkäimmistä hahmoista. Myöhemmin hän luopui ”kulttuuriradikalismistaan” ja asettui tiukkaa marxilaisleniniläistä oikeaoppisuutta vaalivan Suomen Kommunistista Puoluetta SKP:tä hajoittaneen ja jyrkemmälle linjalle juntanneen taistolais-stalinistisen liikkeen riveihin, ollen Sosialistisen Opiskelijaliiton (SOL:n) näkyvimpiä toimijoita.

Tapani Suomisen kirja ”Ehkä teloitamme jonkun” (Hanki ja jää 1997) on saanut nimensä Nils Torvaldsin lauseesta Hufvudstadsbladetin (Hbl) 26.11.1968 julkaistussa raportissa Vanhan ylioppilastalon valtauksesta. Siellä oli paasattu proletariaatin diktatuurista ja katukomiteoista.

”Reportterin – ja lukijoiden – kauhistumista tuskin vähensi radikaalien johtohahmoihin kuuluneen Nils Torvaldsin haastattelu: Torvalds ilmoitti käsityksenään, että ’on mahdollista, että joudumme teloittamaan jonkun’. Lohdutukseksi hän kuitenkin kertoi, että radikaaleilla oli porvareita parempi käsitys oikeudenmukaisuudesta. ’Emme tietenkään epäröi järjestää asiallista oikeudenkäyntiä’.”

lipponen-vanha0000Oliko Thorvalds ehdottanut porvarien teloittamista puhuessaan Vanhan Ylioppilastalon valtauksessa v.1968, vaiko vain medialle (Hbl) myöhemmin antamassaan haastattelussa, jää keskustelukysymykseksi. Muita ”Vanhan valtaukseen” osallistuneita oli mm. Paavo Lipponen, myöhemmin Suomen pääministeri (SDP) ja nyttemmin venäläisen energiayhtiön konsultti. Kuvan vasemmassa reunassa, mökäfoni kädessään istuva henkilö.

Johan von BonsdorffinKun vanha vallattiin’ -kirja kertoo ruotsinkielisten nuordemarien lehden nimen olleen v.1968 M.A.O. (Med Andra Ord), -siis viitanneen Kiinan kommunistijohtajaan Mao Zedongiin. ”Maon ajatukset” olivat vähällä päästä myös Sdp:n Ruotsinkielisen Työväenliiton liittokokouksen julkilausumaan, -opiskelijajärjestöä edustaneen Nils Torvaldsin ehdotuksesta.

”Mutta … Ralf Friberg huomaa mistä Nicke lukee tekstinsä puhujapöntössä (Maon punaisesta kirjasta) ja varoittaa… Kokous on jo ehtinyt taputtaa Nicken esittämille osuville sanoille jotka koskevat puolueen sisäistä demokratiaa”

Nuori radikaali Nicke käännytettiin tehokkaasti stalinistiksi

Kääntymys radikalismista byrokraattiseen marxilais-fundamentalismiin tapahtui nuorella Nilsillä Suomen Demokraattisen Nuorisoliiton (SDNL:n) Oulun-liittokokouksen alla v.1970, Jaakko Laakson (”Mantel”) ja Alpo Halosen juotettua ja psyykattua häntä intensiivisesti 1-2 yötä: Kokoukseen saapui nuhjaantunut ja liikuttuneen-oloinen myöhempi RKP-johtaja aivopesijöidensä saattamana, -mikä tämän kirjoittaja näki omin silmin. SDNL vaihtoi Neuvostoliiton romahduksen jälkeen nimensä, ja toimii nyt Vasemmistoliiton nuorisojärjestönä. Toisin kuin emopuolue, nuorisojärjestö ei hukannut kiinteistöomaisuuttaan Arvo Aallon sijoitushankkeissa, ja omisti vielä 1990-luvulla vielä kerrostalon Helsingin Kalliossa. -Talolla, ja sen kämppiin pääsemisen kontrollilla oli tietty rooli ”nuorisoliiton” junttaamisessa apparaatin käskyläiseksi. Vasemmiston puheenjohtajaksi myöhemmin noussut Suvi-Anne Siimes kompastui myöhemmin tähän samaan apparaattiin.

Taistolainen opiskelijaliike kukoisti 1970-luvulla, ja monilla 2000-luvun vaikuttajilla -eri puolueissa (melkein kaikissa)- on ollut tiukkoja siteitä siihen. Huolimatta jyrkästä asennemaailmasta, julkiset puheet ihmisten tappamisesta olivat taistolaisstalinisteilla harvinaisia. (Yksityisesti uhattiin ”hallinnollisella toimenpiteellä”.)

Thorvaldsilla on siis menneisyydessään yksi uskoon-tuleminen -vasemmistoradikalismiin herääminen, ja kaksi kääntymystä: Taistolais-fundamentalismiin (-sulkee pois radikalismin) ja kääntymys ärkoopeeläisyyden turvalliseen-porvarillisuuteen. ”Suomen uusi käyttöjärjestelmä”, jota Nicke kavereineen suomalaisille tarjosi, -se jäi näkemättä.

Tänään, kesäkuussa 2023, RKP käyttää suurta valtaansa ’(5% ääniosuus) kiristykseen muiden hallituspuolueiden määräilemiseen, mutta kaikki muuttuu ja uudistuu, -kuten veli-Thorvalds on meille todistanut. Ehkäpä näemme joskus RKP:n liberalisoituvan, ja itse ehdottavan ensimmäisenä pakkoruotsin poistamista kouluista. di-gold

Luettavaa:

nicke-verkkouutiset00000

Lisää luettavaa Sosialistisesta Opiskelijaliitosta:

”Pitkä marssi läpi instituutioiden” loppusuoralla?